Actualiteiten

Actualiteiten

Met liveblogs, nieuwtjes, aankondigingen van evenementen, publicaties en opiniestukken kom je te weten hoe de wereld van sociaal ondernemerschap zich voortbeweegt en wat de actuele ontwikkelingen zijn in de transitie naar de betekenis economie.

 • Filteren:

 • Reset filter

 • Team Voor Goed
 • Verantwoord Inkopen

Langs de stadskaart

In april 2023 lanceerden we de stadskaart voor impact ondernemen in Rotterdam. Deze stadskaart kan gebruikt worden om inzicht te krijgen in het aantal sociaal ondernemers in de stad, op welke impactgebieden zijn actief zijn en waar ze zich bevinden. Onze collega Marcel van Vliet fietste een impactvolle route met de digitale kaart op zak.

 
 • Events
 • Bakkie Impact

Bakkie Business: Hand in hand met impact

Het is tijd voor een sterk Bakkie Business. Ja, dat heb je goed gelezen! Bij ons aankomende Bakkie veranderen we de focus van impact naar business. Waarom doen we dit? ๐Ÿค”Vanuit Voor Goed zijn we er van overtuigd dat ondernemingen niet duurzaam kunnen zijn als ze geen gezonde omzet hebben. Als je naar de toekomst wil kijken รฉn wil blijven werken aan je missie, heb je een solide financiรซle basis nodig. Daarom gaat impact ondernemen niet alleen over de maatschappelijke missie, maar ook over je commerciรซle kansen. Je doelgroep, de mensen voor wie je het doet, zijn niet alleen jouw medewerkers of directe omgeving, maar juist ook je klanten. Hoe bouw je een langdurige relatie met hen op?  We merken dat deze onderwerpen in praktijk aardig wat uitdagingen meebrengen. Daarom hebben wij een aantal experts uitgenodigd die jou tijdens Bakkie Business leren hoe je de balans tussen impact en omzet kunt blijven behalen. Binnenkort stellen we deze experts aan je. Meld je hier gratis aan voor dit laatste Bakkie voor de zomer, tot dan! Bakkie Business: Hand in hand met impact๐Ÿ“… Wanneer? 28 juni van 14:30 tot 17:00 uur๐Ÿข Waar? OASE Rotterdam

 
 • Gemeente

Masterclass Impact ondernemen voor ambtenaren

๐—ช๐—ฒ๐—น๐—ธ๐—ฒ ๐˜‚๐—ถ๐˜๐—ฑ๐—ฎ๐—ด๐—ถ๐—ป๐—ด๐—ฒ๐—ป ๐—ธ๐˜‚๐—ป๐—ป๐—ฒ๐—ป ๐—ถ๐—บ๐—ฝ๐—ฎ๐—ฐ๐˜ ๐—ผ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ๐—ป๐—ฒ๐—บ๐—ฒ๐—ฟ๐˜€ ๐˜€๐—ฎ๐—บ๐—ฒ๐—ป ๐—บ๐—ฒ๐˜ ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ด๐—ฒ๐—บ๐—ฒ๐—ฒ๐—ป๐˜๐—ฒ ๐—ผ๐—ฝ๐—ฝ๐—ฎ๐—ธ๐—ธ๐—ฒ๐—ป? Die vraag staat centraal tijdens de Masterclass Impact Ondernemen voor ambtenaren. In vier sessies worden deelnemers meegenomen in de wereld van de betekeniseconomie, business cases mรฉt een missie, werken met mensen met onbenut arbeidspotentieel, de beweging van klassiek ondernemerschap naar impact ondernemerschap en evidence based beleidsontwikkeling.

 
 • Onderzoek

Interview met Prof.dr (Tine) de Moor

Op vrijdag 17 februari jl. hield Prof.dr (Tine) de Moor haar oratie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, met de titel โ€˜Shareholder society? Social Enterprises, citizens and collective action in the community economyโ€™. De Moor is benoemd tot hoogleraar aan de Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit met de leeropdracht โ€˜Sociale ondernemingen en Instituties voor Collectieve Actieโ€™. Daarnaast is zij o.a. initiatiefneemster van Collectieve Kracht, een kennisplatform dat burgercollectieven helpt en verbindt. Voor Goed sprak haar in aanloop naar haar oratie. 1. Heeft u een idee hoe we de urgentie van diverse maatschappelijke problemen, zoals armoede, kansenongelijkheid beter of meer over de bรผhne kunnen krijgen bij mensen en/of bedrijven?

 
 • Bakkie Impact
 • Events

Bakkie Upstream: onafhankelijk ondernemen met een sociale missie

๐๐š๐ค๐ค๐ข๐ž ๐”๐ฉ๐ฌ๐ญ๐ซ๐ž๐š๐ฆ ๐ค๐จ๐ฆ๐ญ ๐ž๐ซ ๐š๐š๐ง! ๐Ÿ’ฅโ˜•Hoe zorg je als lokale ondernemer met een sociale missie dat je onafhankelijk kunt ondernemen? Welke financieringsvorm past hierbij en hoe waarborg je jouw missie voor de lange termijn?Op 24 mei 2023 tijdens het Upstream Festival in Rotterdam organiseren we in samenwerking met CrowdAboutNow en We Are Stewards een Bakkie Impact event waarin deze vragen beantwoord worden. We laten zien hoe crowdfunding als financieringsvorm het mogelijk maakt om onafhankelijk te ondernemen, samen met een betrokken achterban. En behandelen de opkomende bedrijfsvorm steward-ownership, een bedrijfsvorm waarin jij jouw missie waarborgt.Tijdens dit Bakkie delen we kennis en komen Rotterdamse ondernemers aan het woord die ervaring hebben met crowdfunding, steward-ownership en de combinatie hiervan om onafhankelijk te kunnen ondernemen met een sociale missie. Voor nu maar juist ook voor de toekomst.๐Ÿ“… Wanneer? 24 mei van 10:00 tot 13:00 uur๐Ÿข Waar? CIC Rotterdam๐Ÿ’ก Wat? Inspirerende ochtend met gezamenlijke lunchVerdere informatie over het programma volgt via Eventbrite.Zien we je daar?Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar, meld je hier aan:https://www.eventbrite.nl/e/tickets-bakkie-upstream-onafhankelijk-ondernemen-met-een-sociale-missie-615628430207

 
 • Oranje Voor Goed

Oranje Voor Goed: Stadshaven Brouwerij x Viktor Vitamientje

In aanloop naar Koningsdag 2023 in Rotterdam iets terugdoen voor de stad en kansengelijkheid voor kinderen? Daar zeiden deze ondernemers volmondig JA tegen onder de noemer โ€˜Oranje Voor Goedโ€™. Lees het verhaal van de Stadshaven Brouwerij. Bier brouwen in de havenIn een prachtig rauw stukje Rotterdam, Merwe-Vierhavensgebied (MH4), vind je de  Stadshaven Brouwerij. Een van de grootste onafhankelijke bierbrouwers van Nederland.