Actualiteiten

Actualiteiten

Met liveblogs, nieuwtjes, aankondigingen van evenementen, publicaties en opiniestukken kom je te weten hoe de wereld van sociaal ondernemerschap zich voortbeweegt en wat de actuele ontwikkelingen zijn in de transitie naar de betekenis economie.

 • Filteren:

 • Reset filter

 • Financieren
 • social return

Voor Goed en Gemeente Rotterdam onthullen Bloomberg prijs

Begin vorig jaar werd bekend dat Rotterdam, met de Rikx een grote prijs won van de Amerikaanse instelling Bloomberg Philanthropies. Maar liefst 1 miljoen dollar!Tot grote verrassing stond er ineens een houten kist van 17 kg op het stadhuis, met daarin een fysieke prijs. Een mooie kans voor Gemeente Rotterdam én Voor Goed om op de foto te gaan.Voor Goed heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de Rikx door mensen en middelen in te zetten, omdat we geloven in de kracht van het instrument.Je kunt als bedrijf Rikx kopen en meerdere vliegen in één klap slaan. Je vervult hiermee je Social Return opgave én maakt gegarandeerd impact in het leven van kwetsbare Rotterdammers. Hoe? Doordat het Rikxplatform die impact te koop aanbiedt.Die impact wordt gemaakt door projecten van sociaal ondernemers, die jij mogelijk maakt door Rikx te kopen. De Gemeente Rotterdam zag eveneens heil in het instrument en biedt deze extra mogelijkheid aan bedrijven om hun social return lokaal in te vullen.Dus; hoera voor de prijs! En wil jij ook gegarandeerd impact maken, als bedrijf, gemeente, of gewoon als Rotterdammer: neem contact met info@rikxplatform.nlFoto: Michelle Urbiztondo

 
 • Bedrijfsvoering
 • Sociaal Ondernemen

Tomayto or tomahto?

Helderheid over begrippen is belangrijk anders ligt er een risico op de loer dat er eindeloze discussies ontstaan over de betekenis van een woord. Semantische discussies, wie kent ze niet? Een semantische discussie gaat bijvoorbeeld over de vraag wat het woord impact precies betekent. Het semantische verschil tussen impact en impact is dat het eerste slaat op uitwerking, invloed of effect en het tweede slaat op een positief maatschappelijk gevolg van een activiteit van een organisatie. En wellicht kun je zelf nóg een flink aantal andere duidingen voor het woord impact bedenken.

 
 • Communicatie & Marketing
 • Events

Opstroopsessie: Versterk je merk

𝗢𝗻𝗱𝗲𝗿𝗻𝗲𝗺𝗲𝗿, 𝗸𝗼𝗺 𝗷𝗶𝗷 𝗷𝗲 𝗺𝗼𝘂𝘄𝗲𝗻 𝗼𝗽𝘀𝘁𝗿𝗼𝗽𝗲𝗻?De tweede editie van de Opstroopsessies op woensdag 16 november wordt verzorgd door Marijke Tadema van duurzamemerkstrategie.nl. We gaan dan ook aan de slag met het versterken van jouw merk.

 
 • Sociaal Ondernemen
 • Kennisbank

Voor Goed lanceert dé kennisbank voor sociaal ondernemers

{% video_player "embed_player" overrideable=False, type='hsvideo2', hide_playlist=True, viral_sharing=False, embed_button=False, autoplay=False, hidden_controls=False, loop=False, muted=False, full_width=False, width='900', height='900', player_id='89518659358', style='' %}  

 
 • Verantwoord Inkopen
 • The Impact Days

Ontdek impact ondernemers in Rotterdam bij Studio Voor Goed

Dit najaar ontdek je bijzondere producten van impact ondernemers in hartje Rotterdam. Samen met Voor Goed creëren zij een studio waar je kennis kunt maken met hun bijzondere producten en diensten.

 
 • Events
 • Sociaal Ondernemen

Speel het Impact match makers spel

Ontdek je match en maak kennis met impactvolle ondernemers die Rotterdam mooier, socialer en duurzamer maken. Speel het interactieve impact matchmakers spel! In deze interactieve installatie kun je kennismaken met 27 sociaal ondernemers die positieve impact maken in Rotterdam.