Actualiteiten

Actualiteiten

Met liveblogs, nieuwtjes, aankondigingen van evenementen, publicaties en opiniestukken kom je te weten hoe de wereld van sociaal ondernemerschap zich voortbeweegt en wat de actuele ontwikkelingen zijn in de transitie naar de betekenis economie.

  • Filteren:

  • Reset filter

  • Events
  • goedinkopen

Terugblik Buy Social XL Event 2022

Buy Social XL, dé plek waar Nederlandse inkopers groot en klein van overheid tot het bedrijfsleven samenkomen om geïnspireerd te worden en kennis te verkrijgen over de aanwezige sociaal ondernemingen. 

 

laatste kans op Eurovision goodies!

Scoor nu jouw Rotterdams gerecyclede Eurovisie Songfestival item in de final sale! Goodies for Goodness, dé legacy webshop van het Songfestival, wordt binnenkort overgedragen. Daarom tot eind maart een final sale van alle gerecycelde items van het Eurovisie Songfestival. Jouw laatste kans om een echt uniek aandenken aan het Rotterdamse megaspektakel te bemachtigen! 

 
  • Gemeente
  • Events

Een terugblik op het debat voor goed!

Op woensdag 23 februari vond het debat rondom het thema sociaal ondernemerschap plaats. Hierbij kregen verschillende lijsttrekkers de mogelijkheid om hun standpunten te delen en het gesprek aan te gaan met sociaal ondernemers. Hieronder volgen een aantal hoogtepunten én de link naar het volledige debat.

 

voor goed in debat

Op 23 februari organiseert Voor Goed, in samenwerking met Vers Beton en KplusV, hét lijsttrekkersdebat over sociaal ondernemerschap. Vanuit Tech Noir, de nieuwste hotspot aan de Schiedamse Vest, gaan wij in gesprek met maar liefst 10 lijsttrekkers over de toekomst van sociaal ondernemerschap in Rotterdam. Aan de hand van verhalen van ondernemers en bijbehorende stellingen gaan de lijsttrekkers het debat aan. 

 
  • rikx
  • sroi

RIKX wint 1 miljoen voor rotterdam

Rikx staat voor het waarderen van maatschappelijk impact die sociaal ondernemers weten te maken. Dan bedoelen we een waardering in geld en niet – per sé – een klopje op de schouder.

 

3 successen van current werkt

Dagelijks werken in de wereld van sociaal ondernemerschap geeft veel voldoening, energie en inspiratie. Tegelijkertijd is het niet allemaal rozengeur en maneschijn in de wereld waarin goed doen en geld verdienen wordt gecombineerd. De vraagstukken  zijn divers en maken het uitdagend voor organisaties om sociaal of socialer te ondernemen.