Actualiteiten

Actualiteiten

Met liveblogs, nieuwtjes, aankondigingen van evenementen, publicaties en opiniestukken kom je te weten hoe de wereld van sociaal ondernemerschap zich voortbeweegt en wat de actuele ontwikkelingen zijn in de transitie naar de betekenis economie.

 • Filteren:

 • Reset filter

 • Communicatie & Marketing
 • Events

Opstroopsessie: Versterk je merk

๐—ข๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ๐—ป๐—ฒ๐—บ๐—ฒ๐—ฟ, ๐—ธ๐—ผ๐—บ ๐—ท๐—ถ๐—ท ๐—ท๐—ฒ ๐—บ๐—ผ๐˜‚๐˜„๐—ฒ๐—ป ๐—ผ๐—ฝ๐˜€๐˜๐—ฟ๐—ผ๐—ฝ๐—ฒ๐—ป?De tweede editie van de Opstroopsessies op woensdag 16 november wordt verzorgd door Marijke Tadema van duurzamemerkstrategie.nl. We gaan dan ook aan de slag met het versterken van jouw merk.

 
 • Kennisbank
 • Startende Ondernemer

Voor Goed lanceert dรฉ kennisbank voor sociaal ondernemers

{% video_player "embed_player" overrideable=False, type='hsvideo2', hide_playlist=True, viral_sharing=False, embed_button=False, autoplay=False, hidden_controls=False, loop=False, muted=False, full_width=False, width='900', height='900', player_id='89518659358', style='' %}  

 
 • The Impact Days

Ontdek impact ondernemers in Rotterdam bij Studio Voor Goed

Dit najaar ontdek je bijzondere producten van impact ondernemers in hartje Rotterdam. Samen met Voor Goed creรซren zij een studio waar je kennis kunt maken met hun bijzondere producten en diensten.

 
 • Sociaal Ondernemen
 • Events

Speel het Impact match makers spel

Ontdek je match en maak kennis met impactvolle ondernemers die Rotterdam mooier, socialer en duurzamer maken. Speel het interactieve impact matchmakers spel! In deze interactieve installatie kun je kennismaken met 27 sociaal ondernemers die positieve impact maken in Rotterdam.

 
 • Events

The Next Walk: Architect MVRDV

Rotterdam floreert op allerlei manieren. Eรฉn van die manieren is op het gebied van duurzaamheid. Voor Goed heeft de handen ineen geslagen met Venture Cafรฉ Rotterdam en MKB010NEXT om ondernemers een kijkje in de keuken te geven bij innoverende bedrijven/soortgenoten.

 
 • Ondernemen in Rotterdam
 • Gemeente

Voor Goed reageert: Troonrede 2022

"Maar het zal anders zijn, want onze huidige manier van leven stuit op economische, sociale en ecologische grenzen. Dat vergt een andere economie en arbeidsmarkt. Een andere omgang met ruimte en natuur. Andere manieren van wonen, werken, ondernemen en reizen. En andere vormen van samenleven."Deze zinnen sprak de Koning uit op Prinsjesdag. Een belangrijke boodschap omdat het een publieke erkenning is dat er een systeemverandering gaande is. Een boodschap niet voor publiek gewin, maar vanuit oprechte betrokkenheid bij de toekomst van ons land. We leven momenteel op een manier die ons duidelijk maakt dat het een houdbaarheidsdatum heeft. Denk hierbij aan de opwarming van de aarde, het tekort aan brandstoffen, maar ook polarisatie in de samenleving en de groeiende kloof tussen rijk en arm.We kunnen niet aan deze houdbaarheidsdatum ontkomen door deze te ontkennen, wel door deze te erkennen. Door in te zien dat we ons gedrag moeten veranderen, als individu, maar zeker ook als samenleving. We hebben hierin allemaal een verantwoordelijkheid en een rol; ook bedrijven en overheid moeten meedoen. Door onze afvalstoffen te hergebruiken, door meer groen te planten, te zorgen voor voldoende behoud van de biodiversiteit en door meer inspanning te leveren voor kwetsbare doelgroepen in de samenleving zodat ook zij โ€“ naar vermogen โ€“ kunnen participeren in de maatschappij.Maar ons gedrag veranderen is lastig. Ontkennen of weerstand tonen is ogenschijnlijk vaak makkelijker. Zo merkte ik dat de dag na de Troonrede meer over het bedrag van 50 miljoen voor het Koningshuis werd gesproken dan over de houdbaarheidsdatum van onze samenleving. Niet dat die 50 miljoen er niet toe doet en er zijn vast ook andere dingen te bedenken waar deze miljoenen aan uitgegeven kunnen worden, maar laten we de dialoog vooral richten op de zaken die er รฉcht toe doen. De houdbaarheidsdatum van onze samenleving bijvoorbeeld.Het is tijd voor verandering. Tijd voor een transitie naar โ€˜de nieuwe betekenis economieโ€™. Er worden hoopvolle initiatieven in werking gezet, maar we zijn er nog lang niet. Het is van belang dat we de boodschap zoals de Koning deze benoemde blijven uitspreken, mouwen opstropen en er naar gaan handelen.Binnen deze transitie speelt Voor Goed ook een rol, door impact ondernemers te steunen die mensen met onbenut arbeidspotentieel aannemen. Denk hierbij aan mensen met fysieke of mentale beperkingen, die in hechtenis hebben gezeten, op het autistisch spectrum zitten of mensen die nieuw zijn in dit land. Om deze mensen te kunnen helpen moeten we onze manier van kijken naar de wereld veranderen. De manier hoe we kijken naar personeel en winst maken. De manier waarop we kijken naar waarde.