Carolien van Wersch nieuwe directeur Voor Goed

Wat doet Voor Goed?

Rotterdam is populair en floreert, maar is ook een stad met veel armoede en hardnekkige werkloosheid. Wij zijn ervan overtuigd dat meer sociaal ondernemerschap hier een antwoord op is. Daarom werken we aan projecten die het sociaal ondernemen in onze stad verder aanjagen.

Meer over Voor Goed

Gepubliceerd op 27 mei 2020

Voor Goed is erg blij om Carolien van Wersch te verwelkomen als de nieuwe directeur. Ze heeft meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van duurzaam en sociaal ondernemen. Zo was ze bij Nike verantwoordelijk voor de corporate social responsibility, hield ze zich als senior manager bij Ernst & Young bezig met sustainability en was ze zeven jaar lang board member bij Stichting Jarige Job. 

Sinds 2017 is Carolien ondernemer. Ze helpt met haar bedrijf Double Purpose sociaal ondernemers en grote bedrijven om winst én impact te maken. ”Mijn missie is om het gewoon te laten worden dat winstgevend ondernemen samen gaat met een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij. Sterker nog, ik ben er van overtuigd dat bedrijven die dit doen de winnaars van morgen zijn. Voor Goed sluit naadloos aan bij deze missie. Samenwerken met sociaal ondernemers, het bedrijfsleven, fondsen en de gemeenten om de stad mooier te maken. Ik heb er zin in!”

Ronald van Raaij, voorzitter van de Raad van Toezicht: ”Carolien is een logische keuze: Met haar achtergrond, de connectie met de stad Rotterdam en het feit dat ze al onderdeel uitmaakt van de Raad voor Goed maakt haar voor mij de ideale kandidaat.” Sander blijft tot augustus directeur van de stichting. ”We nemen bewust de tijd om alles goed over te dragen. Het is belangrijk dat Carolien straks met de juiste kennis aan het avontuur kan beginnen.” aldus van Raaij. Ook de voorzitter van de Raad voor Goed, de actieve ‘denk- en doetank’ van Voor Goed is enthousiast: ”Carolien is al heel vroeg betrokken geweest bij sociaal ondernemerschap in Rotterdam in verschillende functies en als ondernemer. Zij is een mens met een missie en zal met groot enthousiasme aan de slag gaan met de uitdaging om sociaal ondernemerschap in Rotterdam verder uit te bouwen en op de kaart te zetten. Ik kijk er erg naar uit om met Carolien samen te werken!” aldus Annelies van der Vorm. 

Sander zal samen met Carolien de komende maanden werken aan een soepele overgang. De officiële startdatum van Carolien is 18 augustus. Heb je in de tussentijd al vragen naar aanleiding van dit bericht? Neem dan contact op met precilla@voorgoedagency.nl.