Coronavirus: Help je mede-Rotterdammer

Liveblog: Help je mede-Rotterdammer

Het dagelijks leven van alle rotterdammers wordt momenteel beheerst door het coronavirus. Voor iedereen is het een lastige situatie, maar voor kwetsbare rotterdammers in het bijzonder. Ouderen die dreigen in isolement te raken en niet zelfstandig boodschappen kunnen doen. Mensen met schulden of een slechte financiële situatie. Mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank die momenteel niet alle gezinnen kan voorzien van pakketten. Of alleenstaanden die nu thuis moeten blijven omdat de kinderen vrij zijn. Hartverwarmend zijn alle oproepen van mensen en bedrijven die willen helpen. Die hulp is hard nodig, liever vandaag dan morgen. 

Wat kan jij doen als bedrijf?

De afgelopen dagen hebben we een inventarisatie gedaan binnen Rotterdam. Dit hebben we gedaan via centrale punten in wijken. Zij hebben vervolgens weer input verzameld vanuit allerlei lokale wijkinitiatieven. Zo zijn onderstaande lijsten ontstaan. Kan jij iets betekenen? Of iemand anders uit jouw netwerk? Bel ons en laat het weten. Deze blog wordt dagelijks ge-update. 

Michiel van Keulen: 0613159047
Frederiek Verwest: 0651580432

Wat we nodig hebben:

 • In Rotterdam Noord en Zuid zijn er 4.000 gezinnen die basispakketten nodig hebben. De distributie hiervan wordt centraal georganiseerd door Dock Rotterdam. Je kunt hier bekijken wat er nodig is om die pakketten te vullen. Ben of ken jij iemand die kan helpen met het vullen van deze pakketten? Neem dan even contact op met Frederiek of Michiel.

 

 • In Rotterdam Zuid zijn er 1.500 gezinnen die basispakketten nodig hebben. Dit wordt georganiseerd door Platform Katendrecht en IKBENWIJ. Je kunt hier bekijken wat er nodig is om die pakketten te vullen. Ben jij of ken jij iemand die kan helpen met het vullen van deze pakketten? Neem dan even contact op met Frederiek of Michiel. Aanvullend daarop is er materiaal nodig zodat we de pakketten veilig kunnen uitdelen. Denk daarbij aan: mondkapjes, handschoenen en handgel.

 

 • In Rotterdam Delfshaven en Rotterdam Noord zijn ze op zoek naar een partij die hen kan helpen aan tweedehands laptops of telefoons. Dit is nodig om mensen hun boodschappen zelf online te kunnen laten doen, voor een stukje zelfredzaamheid, het leggen van sociale contacten en tegen eenzaamheid. Bovendien zijn er 50 iPads nodig voor die doelgroep. Check de complete lijst met benodigdheden hier. Dit wordt gecoördineerd door Gebiedscommissie Delfshaven en Rotterdam Noord en Platform Armoede.

We begrijpen dat er wellicht op andere plekken ook middelen nodig zijn. We zijn ten alle tijden bereikbaar om te kijken wat we voor je kunnen betekenen met ons netwerk. 

Actualiteiten

Bekijk alles
 • Goed Inkopen uitgelicht: Schone Zaak

  Meer dan een schoonmaakbedrijf   Schone Zaak is niet zomaar een schoonmaakbedrijf. Integendeel. Laamia Elyounoussi wilde meer dan alleen een commercieel bedrijf oprichten en zo geschiedde. Het bedrijf bestaat bijna…

  Lees meer
 • Goed Inkopen uitgelicht: LoopedGoods

  LoopedGoods is dé webshop voor circulaire producten. Zowel consumenten als bedrijven kunnen hier hun circulaire inkopen doen. Denk aan fotolijstjes, biertjes, shoppertassen, fietsen, lampen en meer. Er staan 530 circulaire…

  Lees meer
 • YESS!: Pop-up supermarkt voor mensen in nood

  De coronacrisis laat bij iedereen haar sporen na, maar bij het begin was het al duidelijk dat de armste bewoners van onze stad extra hard geraakt zouden worden. Dat zag…

  Lees meer