Goed Inkopen voor bedrijven

Als bedrijf kan je positief bijdragen aan de maatschappij door bewust te kiezen waar jij je euro uitgeeft. Op de Goed Inkopen pagina laat Voor Goed zien bij welke ondernemingen dat kan. Op deze pagina vind je verschillende sociaal ondernemers die met hun producten of diensten direct bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke problemen in de stad. Bij deze ondernemers inkopen = Goed inkopen!

Sociaal ondernemen

Sociaal ondernemers zijn koplopers op het gebied van de nieuwe economie. Eén die o.a.. circulair, inclusief en armoedevrij is. Bij deze ondernemers staat niet winst, maar impact voorop. Met hun product of dienst creëren zijn een positieve bijdrage aan de vraagstukken waar we als maatschappij voor staan. Denk aan ondernemers die zich met hun product of dienst inzetten om kwetsbare doelgroepen weer aan het werk te helpen, zoals Heilige Boontjes of Fröbel. Maar ook ondernemers die zich inzetten om minder afval te produceren, of van afval nieuwe producten te maken, zoals Groen Collect of CoffeeBased. En zo zijn er nog veel meer.

Maatschappelijke impact 

De producten of diensten die op de Goed Inkopen pagina staan zijn zaken die je als bedrijf vrijwel dagelijks nodig hebt. Denk aan koffie, kantoorartikelen of schoonmaakdiensten. Door deze producten of diensten bij sociaal ondernemers in te kopen doe je in principe niets extra’s, maar draag je wel direct positief bij aan de maatschappij. We creëren samen een win-win-win situatie. Als bedrijf kan je goede koffie drinken, goed doen en medewerkers enthousiasmeren door samen te werken met sociaal ondernemers. Sociaal ondernemer kunnen op hun beurt meer produceren, opschalen en dus nog meer mensen aan het werk helpen bijvoorbeeld.

Goed Inkopen Pagina

Eind december heeft Voor Goed in samenwerking met een grote groep sociaal ondernemers de fysieke ‘Goed Inkopen Menukaart’ gelanceerd op de VNO-NCW eindejaarsbijeenkomst op het Stadhuis. Ook tijdens de grote nieuwjaarsborrel van Rotterdam Partners en de gemeente Rotterdam zijn alle bezoekers direct geïnspireerd met het aanbod van sociale producten en diensten voor het komend jaar. Er wordt erg enthousiast gereageerd en de eerste samenwerkingen zijn al ontstaan. 

Hoe het werkt? Simpel. De producten en diensten zijn verdeeld in categorieën zoals horeca, catering of facilitaire diensten. Door op een onderneming te klikken zie je wat ze aanbieden en op welk gebied er impact wordt gemaakt. Je kan vervolgens ondernemingen toevoegen aan je wishlist zodat je jouw favorieten kan bewaren. Als je jouw favoriete dienst of product hebt uitgekozen brengt Voor Goed je in contact en begeleidt het proces waar nodig. Je kan de menukaart natuurlijk ook delen met collega’s of personen in je netwerk. 

Ook Goed Inkopen? Check het overzicht aan ondernemers op onze ‘Goed Inkopen’ pagina of neem contact op met Frederiek voor meer informatie!

Actualiteiten

Bekijk alles
 • Voor Goed maakt plaats voor nieuwe directeur

  Sander de Iongh, huidig directeur van Voor Goed, doet medio 2020 een stapje terug om te genieten van zijn welverdiende pensioen. Daarom zoeken we iemand met een groot Rotterdams sociaal…

  Lees meer
 • Landelijke campagne voor sociaal ondernemers

  Landelijke campagne voor sociaal ondernemen The impact days viert het sociaal ondernemen in Nederland. Het 3 daagse evenement maakt professionals en consumenten bewust van de positieve waarde die sociaal ondernemers…

  Lees meer
 • Bureau Eendracht

  Bureau Eendracht, voorheen een politiebureau, al enige tijd de thuisbasis van Heilige Boontjes en nu ook de sociale hub van Rotterdam. Het pand huisvest organisaties die mét elkaar de stad…

  Lees meer