Oranje Voor Goed: Brave burgerzz x Chance To Influence

Wat doet Voor Goed?

Rotterdam is populair en floreert, maar is ook een stad met veel armoede en hardnekkige werkloosheid. Wij zijn ervan overtuigd dat meer sociaal ondernemerschap hier een antwoord op is. Daarom werken we aan projecten die het sociaal ondernemen in onze stad verder aanjagen.

Meer over Voor Goed

Gepubliceerd op 26 april 2023

In aanloop naar Koningsdag 2023 in Rotterdam iets terugdoen voor de stad en kansengelijkheid voor kinderen? Daar zeiden deze ondernemers volmondig JA tegen onder de noemer ‘Oranje Voor Goed. Lees het verhaal van de Brave Burgerzz.

Van gedetineerden naar brave burgers
Wanneer je Rotterdam zegt, dan zeg je: Sterker door strijd. Dit kenmerkt zeker het verhaal  van Hilal Makhoukhi, ondernemer en oprichter van uitzendbureau Current Werkt en het  concept Brave Burgerzz. Het leest als een intrigerend boek met een happy end. Van  bankdirecteur naar drugshandelaar tot uitzendondernemer die nu al 300 ex-gedetineerden  succesvol aan een reguliere baan helpt. Met dat laatste won Hilal in 2022 de Nieuwe  Helden-prijs, een initiatief van werkgeversorganisatie VNO-NCW. De Nieuwe Heldenprijs wordt uitgereikt aan een ambitieuze ondernemer die op een innovatieve manier positieve impact maakt op een maatschappelijk relevant thema.

Het concept van Brave Burgerzz is geïnspireerd op een uitspraak van een uitzendkracht  van Hilal, Jason. Hij deelde zijn droom over een eigen zaak in de horeca. Zo ontstond het  idee. Bij Brave Burgerzz gaat het over veilig landen en het bouwen van een nieuwe toekomst. Van mannen en vrouwen met een detentieverleden tot statushouders die de  eerste stappen in het werkende leven in hun nieuwe thuisland zetten. Brave Burgerzz biedt  een plek voor mensen zoals Jason, met een verleden maar zeker ook een drive om het  anders te doen. Het laat zien dat een achtergrond iemand niet hoeft te definiëren, maar  juist de wil en passie. En de liefde voor mooi eten.

Brave Burgerzz verzorgt niet alleen (bedrijfs)catering en events. Ook maken ze iedere dag  een gezonde maaltijd voor hun werknemers en buurtbewoners. In 2022 alleen al gaven ze  meer dan 20.000 gratis maaltijden weg. Met hun Oranje Burgerzz, een unieke oranje hamburger, staan ze in het kader van Oranje Voor Goed ook nog eens 10% af aan het talentontwikkelingsproject Chance To Influence van Sarina van La Parra uit Hoogvliet.

Ontdek je talenten bij Chance To Influence
De missie in het leven van Sarina is een wereld creëren waarin elke jongere zijn of haar eigen kwaliteiten, talenten en skills kan ontwikkelen en kan inzetten. Via workshops op het gebied van cultuur, kunst, sport en ondernemerschap maken jongeren kennis met vele verschillende thema’s waar hun talent mogelijk kan liggen. Ook organiseert Chance To Influence regelmatig verschillende cultuur evenementen zoals talentenjachten, netwerk events en  modeshows. Met haar achtergrond als sociaal werker ontwikkelen Sarina en haar team CKV programma’s voor het VO- en MBO onderwijs. Hun grootste passie is het coachen van jongeren met hun persoonlijke doelen waarmee ze op een positieve manier in hun kracht worden gezet. Hiermee vergroten ze iedere dag weer de mooie toekomstkansen voor deze getalenteerde Rotterdamse kids.

Wil jij ook meedoen voor Goed?
Kom meer te weten over Change to Influence door hun website te bezoeken via https://www.chancetoinfluence.com/

Organiseer je binnenkort een bedrijfsuitje, event of ga je trouwen? Laat je catering dan verzorgen door de inspirerende mannen en vrouwen van Brave Burgerzz. Kijk voor meer informatie op https://www.braveburgerzz.nl/catering-events


Dat is lekker voor jou en goed voor Rotterdam!