Voor Goed roept bedrijven op: Kom in actie!

Wat doet Voor Goed?

Rotterdam is populair en floreert, maar is ook een stad met veel armoede en hardnekkige werkloosheid. Wij zijn ervan overtuigd dat meer sociaal ondernemerschap hier een antwoord op is. Daarom werken we aan projecten die het sociaal ondernemen in onze stad verder aanjagen.

Meer over Voor Goed

Gepubliceerd op 26 maart 2020

Rotterdam, 26 maartStichting Voor Goed, Rotterdam Impact Agency heeft de afgelopen week hard gewerkt aan een inventarisatie van de zaken die nodig zijn om Rotterdammers in moeilijkheden te helpen. Nu roept Voor Goed bedrijven op om in actie te komen. 

”De Corona crisis raakt ons allemaal. Het is een ernstige situatie voor senioren, maar laten we ook vooral niet de gezinnen vergeten die het normaal gesproken al moeilijk hebben om rond te komen. Die worden nu extra geraakt” aldus Frederiek Verwest, matchmaker bij Voor Goed. De stichting probeert door het vormen van nieuwe coalities tussen onder andere sociaal ondernemers, het bedrijfsleven en de gemeente de maatschappelijke problemen van Rotterdam zo effectief mogelijk aan te pakken. 

Verwest: ”In de huidige corona crisis is het voor ons van belang dat we ervoor zorgen dat sociaal ondernemers hun bedrijfsactiviteiten kunnen voortzetten. We proberen daarom zoveel mogelijk lokaal inkopen te promoten. Daarnaast zijn we de afgelopen tijd heel hard bezig geweest om alle kwetsbare doelgroepen in kaart te brengen en te inventariseren wat er nodig is om die te helpen. Als we de handen ineen slaan en een beetje voor elkaar zorgen, dan komen we met z’n allen wel door deze Corona-periode. Iedereen heeft wel iets dat hij kan doen voor mensen en sociaal ondernemers die het op dit moment nodig hebben. We kunnen niet meer wachten op het moment ‘dat het echt noodzakelijk is’. Dat is nu.”

Een van de bedrijven die in actie is gekomen is Unilever dat afgelopen maandag desinfecterende producten heeft uitgedeeld aan gezinnen in Rotterdam. Het bedrijf is bovendien bezig om voedingsmiddelen naar Rotterdammers in moeilijkheden te krijgen. ”De tijd van inventariseren is voorbij. Iedereen komt nu in actie, de urgentie is heel hoog en dat wordt breed gezien.”, aldus Fleur van Bruggen, directeur communicatie bij Unilever.

 ”Er zijn op dit moment een aantal concrete dingen waar we de hulp van bedrijven goed voor kunnen gebruiken. Denk daarbij aan voedselpakketten waar dingen in zitten als: toiletpapier, blikgroente, opwarmmaaltijden, babyvoeding en meer. Daarnaast zoeken we bedrijven die laptops kunnen aanleveren om ervoor te zorgen dat kinderen die thuis geen laptop hebben ook kunnen genieten van het online onderwijs dat nu gegeven wordt. Dit is slechts een greep van de zaken die we nodig hebben. De complete lijst kan je hier terugvinden. “Het enige wat je hoeft te doen is contact op te nemen met Voor Goed en aan te geven waar je precies bij kan en wil helpen, dan doen wij de rest” aldus Verwest. 

Wil je iets doen als bedrijf, maar weet je niet waar te beginnen? Neem contact op met Frederiek Verwest van Voor Goed. Zij kan je de goede richting in helpen. 

E: frederiek@voorgoedagency.nl
T: +31651580432