• Beter milieu
  • Sociale cohesie
  • Arbeidsparticipatie

Betrokken bewoners en ondernemers

Afrikaanderwijk co-op

Website

Maak Afrikaanderwijk een sterker en kapitaalkrachtiger gebied

De Afrikaanderwijk Coöperatie maakt de kracht van Rotterdam Zuid zichtbaar door te investeren in betrokken bewoners en ondernemers.

De schoonmaakdienst die de Afrikaanderwijk Coöperatie sinds 2014 aanbiedt in de Afrikaanderwijk en omgeving. SCHOON zorgt ervoor dat werk wat anders uitbesteed wordt aan grotere bedrijven elders nu via de Afrikaanderwijk Werkcoöperatie ‘inbesteed’ wordt aan wijkbewoners. De Afrikaanderwijk Coöperatie faciliteert daarbij de begeleiding van starters op de arbeidsmarkt. Momenteel verzorgt SCHOON voor Vestia Rotterdam Feijenoord de schoonmaak van portiekwoningen in de wijk, maar bewoners maken ook horeca, tentoonstellingsruimtes en kantoren schoon. Daarnaast zijn ze verantwoordelijk voor de duurzame afvalscheiding op de Afrikaandermarkt.

Hoe maken zij impact?

De Afrikaanderwijk Coöperatie maakt de kracht van Rotterdam Zuid zichtbaar door te investeren in betrokken bewoners en ondernemers. De coöperatie stimuleert duurzame lokale productie, kennisuitwisseling, culturele ontwikkeling en ondernemerschap op basis van een gedeelde verantwoordelijkheid en participatie.

Hoe maak ik impact met mijn bedrijf als ik bij hen inkoop?

Door werk en diensten in de wijk te laten uitvoeren door de wijk, ontwikkeld een wijk van binnenuit en ontstaat een meervoudige waarde creatie. Meer mensen hebben een baan en voelen zich betrokken bij hun omgeving.

Producten en/of diensten:

  • Schoonmaakdienst SCHOON
  • Textiele producties door Het Wijkatelier
  • De eerste Rotterdamse Fietsenbank

Interesse in een van de producten of diensten van deze impact ondernemer?

NEEM CONTACT OP

E-mailadres: info@wijkcooperatie.org
Website: https://wijkcooperatie.org/nl/