• Sociale cohesie
  • Arbeidsparticipatie

Talenten ontdekken en wereld verruimen

De Makerij

Website

Workshops voor het ontdekken van talenten

De Makerij laat kinderen (vanaf 10 jaar) ervaren hoe tof het is om met je handen iets te maken. En de trots en voldoening daarvan te voelen. Kinderen komen met hun klas, onder schooltijd, naar onze goudsmid-werkplaats waar ze onder leiding van een goudsmid aan echte werkbanken en met professioneel gereedschap iets moois maken. Want waar krijgen kinderen tegenwoordig nog de mogelijkheid om te ontdekken of dit bij ze past, nu er op scholen geen/weinig handvaardigheid-les meer gegeven wordt? Een groot gemis, dat De Makerij hiermee invult. We hebben tenslotte makers keihard nodig op de arbeidsmarkt! Door kinderen deze beleving te bieden, planten we een zaadje. Zo kunnen kinderen het meenemen in hun keuzes voor hobby, opleiding of (later) werk.

En niet onbelangrijk… Stichting De Makerij is door WSPR erkend als sociaal onderneming.

Hoe maken zij impact?

De Makerij biedt kinderen (10+) de mogelijkheid de trots en voldoening te ervaren van zelf
iets maken. Zo verbreden wij hun wereld en bieden we kinderen/jongeren de mogelijkheid hun talenten te ontdekken.

Hoe maak ik impact met mijn bedrijf als ik bij hen inkoop?

Als je bij De Makerij workshops inkoopt, dan biedt De Makerij deze workshops aan scholen aan, zodat kinderen/jongeren met hun klas kosteloos een workshop kunnen volgen. Doordat jij workshops inkoopt, bied je kinderen (10+) de mogelijkheid de trots en voldoening te ervaren van zelf iets maken. Zo kunnen zij hun talenten ontdekken en hun wereld verbreden, waardoor ze het kunnen meenemen in hun keuzes voor hobby, opleiding of (later) werk.

SROI

Heb je als bedrijf een social return verplichting en/of een mvo-ambitie? Dan kan je bij De Makerij workshops inkopen voor schoolklassen en daarmee (een deel van) je social return verplichting inlossen. De Makerij biedt deze workshops vervolgens aan scholen aan, zodat kinderen/jongeren, met hun klas, kosteloos een workshop kunnen volgen. Of de school nou veel of weinig geld heeft, door deze constructie zijn er gelijke kansen voor alle kinderen.

De Makerij is door de gemeente Rotterdam erkend als sociaal onderneming. Deze erkenning is van toepassing in de arbeidsmarktregio’s Haaglanden, Rijnmond en Zuid-Holland Centraal.

Producten en/of diensten:

  • Workshops
Makerij-1.png

Makerij-1.png

Makerij-2.png

Makerij-2.png

Makerij-3.png

Makerij-3.png

Makerij-4.png

Makerij-4.png

Makerij-5.png

Makerij-5.png

Interesse in een van de producten of diensten van deze impact ondernemer?

NEEM CONTACT OP

E-mailadres: info@demakerij.nl
Website:      demakerij.nl