Waar kunnen we jou mee helpen?

Wil je als Rotterdams bedrijf meer doen met sociaal ondernemerschap, zoals bijvoorbeeld: mensen helpen met een afstand tot de arbeidsmarkt (of zoals we liever zeggen: onbenut talent of arbeidspotentieel), meehelpen aan het oplossen van een milieukwestie of kansengelijkheid van kinderen vergroten?  Dan kun je rekenen op onze steun. Wij zijn namelijk speciaal opgericht door o.a. de gemeente om Rotterdam een beetje mooier te maken. Niet alleen voor nu, maar voor goed!

Wie is voor goed?

Wie is voor goed?

Let’s face it: de wereld verandert.  Niets bijdragen aan de maatschappelijke uitdagingen als bedrijf is not done.  Sociaal of socialer ondernemen is noodzakelijk en zou – wat ons betreft – de norm moeten zijn. Wij van Voor Goed zijn de aanjagers van sociaal ondernemerschap in Rotterdam. We zijn er voor alle bedrijven die een positieve bijdrage willen leveren in en aan de stad. We bouwen bruggen tussen de ondernemers en de gemeente. We verbinden initiatiefnemers, mkb, impactondernemers, corporates en Rotterdammers aan elkaar om samen nog meer impact, blijvend resultaat, te kunnen maken.

Als je:

 • met jouw bedrijf een positieve bijdrage wil leveren aan de maatschappij;
 • jouw huidige sociaal onderneming wil laten groeien;
 • een bedrijf met een maatschappelijke missie wil starten.

Helpen wij jou:

 • aan een podium en netwerk in Rotterdam;
 • om met de juiste mensen in contact te komen;
 • met het verkrijgen van de juiste informatie;
 • met het krijgen van een financiering voor jouw missie;
 • samenwerkingen op te zetten met andere bedrijven/organisaties.

We noemen onszelf daarom ook ‘aanjagers van sociaal ondernemerschap’.

Actueel

Actueel
 • Bakkie Impact

Bakkie Business: Hand in hand met impact

Het is tijd voor een sterk Bakkie Business. Ja, dat heb je goed gelezen! Bij ons aankomende Bakkie veranderen we de focus van impact naar business. Waarom doen we dit? 🤔Vanuit Voor Goed zijn we er van overtuigd dat ondernemingen niet duurzaam kunnen zijn als ze geen gezonde omzet hebben. Als je naar de toekomst wil kijken én wil blijven werken aan je missie, heb je een solide financiële basis nodig. Daarom gaat impact ondernemen niet alleen over de maatschappelijke missie, maar ook over je commerciële kansen. Je doelgroep, de mensen voor wie je het doet, zijn niet alleen jouw medewerkers of directe omgeving, maar juist ook je klanten. Hoe bouw je een langdurige relatie met hen op?  We merken dat deze onderwerpen in praktijk aardig wat uitdagingen meebrengen. Daarom hebben wij een aantal experts uitgenodigd die jou tijdens Bakkie Business leren hoe je de balans tussen impact en omzet kunt blijven behalen. Binnenkort stellen we deze experts aan je. Meld je hier gratis aan voor dit laatste Bakkie voor de zomer, tot dan! Bakkie Business: Hand in hand met impact📅 Wanneer? 28 juni van 14:30 tot 17:00 uur🏢 Waar? OASE Rotterdam

 
 • Onderzoek
 • sroi

SROI werkt publicatie door Mireille van den Berg

In deze blog geeft Mireille van den Berg een inkijk in de totstandkoming van de publicatie ‘SROI werkt’. Klik!’Afgelopen week stond opeens een oude bekende voor mijn neus. Een ambtenaar met wie ik al in 2014 in gesprek was om de social return regeling toegankelijker te maken, zodat de verbinding tussen sociaal ondernemers en bedrijven makkelijker gemaakt kon worden. We hadden er allebei wel zin in: dit varkentje zouden we even wassen. Met een menukaart waarop sociale ondernemers  hun aanbod konden presenteren zouden we in één klap zichtbaar maken wat sociaal ondernemers allemaal zouden kunnen doen voor bedrijven met een social return opgave: mensen opleiden, toeleiden en begeleiden op de werkvloer, producten en diensten leveren met Rotterdammers met een grote afstand tot de arbeidsmarkt: roept u maar!  

 
 • Gemeente

Masterclass Impact ondernemen voor ambtenaren

𝗪𝗲𝗹𝗸𝗲 𝘂𝗶𝘁𝗱𝗮𝗴𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻 𝗸𝘂𝗻𝗻𝗲𝗻 𝗶𝗺𝗽𝗮𝗰𝘁 𝗼𝗻𝗱𝗲𝗿𝗻𝗲𝗺𝗲𝗿𝘀 𝘀𝗮𝗺𝗲𝗻 𝗺𝗲𝘁 𝗱𝗲 𝗴𝗲𝗺𝗲𝗲𝗻𝘁𝗲 𝗼𝗽𝗽𝗮𝗸𝗸𝗲𝗻? Die vraag staat centraal tijdens de Masterclass Impact Ondernemen voor ambtenaren. In vier sessies worden deelnemers meegenomen in de wereld van de betekeniseconomie, business cases mét een missie, werken met mensen met onbenut arbeidspotentieel, de beweging van klassiek ondernemerschap naar impact ondernemerschap en evidence based beleidsontwikkeling.

 

Ook in actie komen?

Ook in actie komen?

Ja! Ik wil:

Met mijn bedrijf een positieve maatschappelijke bijdrage gaan leveren

Wil je graag beginnen met het leveren van een positieve bijdrage aan de maatschappij? Het is makkelijker dan je denkt en wij helpen je er graag bij.

 

Mijn sociale onderneming versterken en laten groeien

Ben jij een impactondernemer? En zoek je naar manieren om nog meer impact te kunnen maken? Laat ons je helpen.

 

Een onderneming starten met een maatschappelijke missie

Heb jij een idee voor een onderneming die bijdraagt aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen in Rotterdam? Laat ons je helpen deze onderneming op te starten.

 

Voor Goed werkt met een klein team van zeer betrokken aanjagers.

Dankzij onze diversiteit aan ervaring vullen we elkaar perfect aan. We kennen maatschappelijk Rotterdam als onze broekzak en genieten vertrouwen bij de belangrijkste stakeholders. Per uitdaging of project stellen we het beste team samen.

Directeur Voor Goed

Carolien is directeur van Voor Goed. Vanuit die rol bouwt zij aan het Rotterdamse ecosysteem op het gebied van sociaal ondernemerschap. Zij heeft jarenlang ervaring als ondernemer, binnen corporates en in het maatschappelijke domein. Juist de combinatie van ‘commercie en goed doen’ stelt haar in staat om met Voor Goed de benodigde versnelling te realiseren. “Laten we in Rotterdam van sociaal ondernemen een pleonasme maken!”

carolien@voorgoedagency.nl
Adviseur Impact ondernemers

Marcels hart gaat uit naar sociale Rotterdamse Impact ondernemers, die het ecosysteem van de stad Rotterdam verbeteren en nieuwe werkgelegenheid creëren. Hij zet zich in om hulpvragen op te halen van ondernemers en deze te verbinden met de juiste collega’s. Zijn insteek is hierbij praktisch en zijn technische inzicht, overzicht en ondernemersgeest komen hierbij goed van pas. Het is Marcels passie om mensen te verbinden en elkaar te helpen naar een betere wereld. ‘Wees zelf de verandering die je in je leven wilt zien’

marcels@voorgoedagency.nl
Programmamedewerker Sociaal Ondernemerschap

Thom zet zich in om beginnend sociaal ondernemers in hun kracht te zetten. Hij houd zich o.a. bezig met het coachingsprogramma en de organisatie van Opstroopsessies en Bakkies Impact. Hij heeft een brede maatschappelijke achtergrond opgebouwd bij overheids-en culturele instanties. “Nieuwe ideeën openen deuren naar nieuwe werelden.”

thom@voorgoedagency.nl
Programmaleider Sociaal Ondernemerschap

Farah zet zich in om het ecosysteem van sociaal ondernemerschap in de stad te versterken. Dit doet zij door kennis over belangrijke thema’s zoals wetgeving en financiering om te zetten naar bruikbare tools. Farah werkte eerder als zelfstandig ondernemer en als project- en programmamanager in de non-profit sector. ”Maatschappelijke vraagstukken samen oplossen zodat iedereen er beter van kan worden, dat is mijn ambitie.”

farah@voorgoedagency.nl
Aanjager bedrijfsleven

Als aanjager bedrijfsleven ontwerpt Berend tools en processen om bedrijven te helpen bij het verbeteren van hun impact op mens en milieu. Berend is al meer dan 18 jaar werkzaam in de creatieve sector als ontwerper, art-director, consultant en creatief directeur. Hij werkt hiervoor hecht samen met bondgenoten uit de stad en de haven. “Creativiteit is de drijvende kracht achter innovatie, vooruitgang en schoonheid in de wereld. Ik geloof in een samenleving waarin mensen gezamenlijk creatieve oplossingen kunnen vinden voor complexe sociale en ecologische uitdagingen.“

berend@voorgoedagency.nl
Communicatiemanager

Marijke zet zich in voor heldere communicatie en visuele content vanuit Voor Goed. Hierbij werkt ze samen met diverse partnerorganisaties in de stad. Daarnaast zet ze haar kennis van branding en digital design in om de identiteit van Voor Goed te versterken. “De omgeving van de mens is de medemens”

marijke@voorgoedagency.nl
Projectmedewerker ondersteuning team

Marcel wil de brede ervaring die hij heeft opgedaan bij verschillende bedrijven en (overheids)organisaties in verschillende functies graag inzetten. Hij doet dit door zijn collega’s bij Voor Goed te ondersteunen en te ontlasten in de breedste zin van het woord. Het is goed om zaken vanuit meerdere invalshoeken te bekijken en benaderen. ‘Vaak moet er iets gebeuren voordat er iets gebeurt’

marcelv@voorgoedagency.nl
EU projectmanager (weer aanwezig per 1 december 2023)

Na werkzaam te zijn geweest in verschillende commerciële en HR gerelateerde functies is Nathalie gespecialiseerd in het verbinden en enthousiasmeren van mensen. Binnen Voor Goed houdt zij zich bezig met de Europese projecten en het reguliere bedrijfsleven. Zij helpt bedrijven socialer te ondernemen door hen bekend te maken met alle toffe partijen in de stad.

nathalie@voorgoedagency.nl
Afstudeerstagiair Marketing

Teije studeert Marketing of Social Business en gaat binnen zijn afstudeerstage onderzoeken hoe services van Voor Goed beter kunnen aansluiten bij de behoefte van de doelgroep. Hij heeft ervaring opgebouwd door met sociaal ondernemers samen te werken tijdens zijn studie. In combinatie met zijn passie voor circulair ondernemerschap zet hij zich in voor een gezonde leefomgeving voor de Rotterdammer.

teije@voorgoedagency.nl

Raad van toezicht

Om een stevige onafhankelijke positie te garanderen, is Voor Goed een stichting met een Raad van Toezicht. De Raad van Toezicht bewaakt onze missie en is werkgever. Onze directeur-bestuurder legt verantwoording af aan de Raad van Toezicht.

ENTREPRENEUR, INVESTOR & CHANGEMAKER AT 42WORKSPACE, WETECHROTTERDAM, MOBILITY CAMPUS
DIRECTEUR BEDRIJVEN RABOBANK ROTTERDAM
HEAD OF CORPORATE CITIZENSHIP AT NN GROUP
AMBASSADOR AT LIGHTYEAR, VENTURING AT PORT OF ROTTERDAM
HOOGLERAAR STRATEGISCHE FILANTROPIE EN VRIJWILLIGERSWERK ROTTERDAM SCHOOL OF MANAGEMENT, ERASMUS UNIVERSITEIT

Rotterdam Impact Raad

De Rotterdam Impact Raad is een adviesraad maar vooral een denk- en doetank. De raad denkt mee over de sociaal maatschappelijke agenda van de stad en is tevens een netwerk van partijen die concreet helpen bij het realiseren van de doelstellingen van de Rotterdam Impact Coalitie.

Rotterdam Impact Coalitie

Samen met Social Impact Fonds Rotterdam, THRIVE institute en Gemeente Rotterdam slaan wij onze handen ineen om van sociaal ondernemerschap de norm te maken. Op die manier dragen we bij aan de transitie naar de betekenis economie. De focus ligt op het zorgen dat kwetsbare doelgroepen naar vermogen kunnen participeren in Rotterdam. We volgen hierin de volgende drie lange lijn: 

 1. Sociaal ondernemerschap aantrekkelijker maken, professionaliseren en verstevigen.
 2. Het ‘verleiden’ van regulier bedrijfsleven om socialer te ondernemen.
 3. Kennis en ervaring delen om het ecosysteem te optimaliseren en van anderen te leren.

Thrive institute

website

 

Gemeente Rotterdam

website

 

Social Impact fonds rotterdam

website