Dus jij wil met jouw Rotterdamse bedrijf een maatschappelijke bijdrage leveren?

Dat is makkelijker dan je denkt, en wij gaan jou daarbij helpen. Of je het nu puur doet uit zakelijk belang of omdat je morele kompas dat aangeeft. Hoe dan ook, met jouw bijdrage aan het oplossen van een maatschappelijke kwestie is jouw bedrijf toekomstbestendig. Wij zien om ons heen verschillende drijfveren bij bedrijven zoals: 

  • Je klanten stellen eisen op het gebied van maatschappelijke verantwoordelijkheid. 
  • Je concurrentie begint toe te nemen en je verliest marktaandeel. 
  • Je loopt subsidies, steun van de overheid en aanbestedingen mis.
  • Sociaal ondernemen draagt bij aan jouw positieve reputatie. 
  • Je kunt (een deel) van het tekort aan personeel oplossen door het aanboren van onbenut arbeidspotentieel. 
  • Jouw medewerkers blijven langer werken bij je werken als ze trots op het bedrijf zijn.

Maar hoe weet je wat er mogelijk is? En hoe kom je erachter welke acties je moet nemen en welke initiatieven goed aansluiten op jouw bedrijf?

 

Dit kan je doen om socialer te ondernemen:

Bezoek een evenement en raak geïnspireerd

 
 

Ontdek de kracht van Goed Aannemen

 
 

Vind de impact ondernemers van Rotterdam

 
 

Laat ons jou koppelen aan een passende sociale onderneming

 
 

Ook interessant

Social return of Investment (SR)

 

Rikx: Investeer in impact makers via het online platform

 

Kennisbank sociaal ondernemerschap

 

Koop nu je diensten of producten bij:

Young UP

Geen talent onbenut

 

Coffee Based

Een samenvatting / pay-off van deze ondernemer

 

Fair Fabrics

Wij verbinden klanten met internationale vakateliers

 

Rotterdamsche Confituur

Zoveel meer dan gewoon een jam!

 

Lunch Bunch

Lunchcateraar met een sociaal karakter

 

About Blanks

Nieuwe ideeën komen tot leven!

 

Actueel

Actueel

Geef je op voor Boost Your social business in 2024

Afgelopen dinsdag was de derde Boost Your Social Business bijeenkomst. De leergang voor Sociale Ondernemingen om na de startup fase nog een stap te maken. In deze leergang komen 10 ondernemers een keer per maand bij elkaar om zich te verdiepen in een facet van hun bedrijfsvoering. Specifiek gaat het in dit programma over bedrijfsvoering en ondernemen.We trapten vorig jaar af jaar met een sparkling workshop van Thrive Institute o.l.v. Juliette over Reflexief meten en het managen van Micro-effecten.  Gevolg door een financial forecasting workshop van de CFO’s en Controllers van Greyt, Jouke en Karl die de ondernemers hebben laten inzien dat financieel forecasten niet alleen maar ingewikkeld hoeft te zijn, maar als voorspellend hulpmiddel kan helpen je bedrijf gecontroleerd te groeien.  En afgelopen dinsdag kwam de groep bijeen om van de transaction specialisten van EY te leren over investeringsfit worden. Waar kijkt een investeerder naar, en wat heb je als onderneming zelf ook nodig, wat verwacht een investeerder en wat mag jij van de investeerder verwachten? Over 4 assen van Team tot Riskmanagement hebben de ondernemers concrete punten meegenomen om aan te werken om zo meer grip en investeringsready te worden.Het gave van deze ochtend was dat Mark van CrowdAboutNow vanuit zijn praktijk als crowdfundingplatform kwam vertellen over wat crowdfunding is, kan opleveren, hoe omgegaan wordt met risico’s en vooral ook, waarom het zo gaaf is om een fanbase te bouwen van je bedrijf die in jouw onderneming wil investeren. Ben jij impactondernemer en wil jij met je bedrijf de volgende ronde meedoen met dit programma, meld je dan vast aan bij Jesse via jesse@voorgoedagency.nl 

 

BRUISENDE CREATIVITEIT BIJ ZADKINE: DE MAGIE VAN DE BAKE-OFF ONTHULD

In het hart van bruisend Rotterdam, waar culinaire verfijning en bewustwording samensmelten, werd onlangs een betoverend evenement gehouden dat niet alleen onze smaakpapillen verwende maar tevens een cruciale boodschap verkondigde: voedselverspilling verdient de schijnwerpers.

 
  • vacature
  • Team Voor Goed

Vacature Aanjager Bedrijfsleven (m/v/x)

Onze mooie stad Rotterdam kent helaas ook veel maatschappelijke uitdagingen. Deze uitdagingen verdienen aandacht en oplossingen. Wij zijn er van overtuigd dat veel van deze uitdagingen op een ondernemende manier (gedeeltelijk) opgelost kunnen worden. Gelukkig zijn er al veel bedrijven die deze urgentie inzien en zich betrokken voelen. Socialer ondernemen is belangrijk en zou – wat ons betreft – de norm moeten zijn. Wij van Voor Goed zijn de aanjagers van sociaal ondernemerschap in Rotterdam. We zijn er voor alle bedrijven die een positieve bijdrage willen leveren in en aan de stad. Dit doen wij met een klein, enthousiast en gedreven team. 

 

Aankomende evenementen

Uitslagenavond Citylab010

14 14 februari

Impact Gala 2024

2 2 maart
 

Rotterdamse Vrouw van het Jaar 2024

8 8 maart
 

Week van de circulaire economie

11 11 maart
16 16 maart
 

Crowd Force #20

13 13 maart
 

Bakkie Impact: Sterker door samenwerking

14 14 maart