Dus jij wil met jouw Rotterdamse bedrijf een maatschappelijke bijdrage leveren?

Dat is makkelijker dan je denkt, en wij gaan jou daarbij helpen. Of je het nu puur doet uit zakelijk belang of omdat je morele kompas dat aangeeft. Hoe dan ook, met jouw bijdrage aan het oplossen van een maatschappelijke kwestie is jouw bedrijf toekomstbestendig. Wij zien om ons heen verschillende drijfveren bij bedrijven zoals: 

  • Je klanten stellen eisen op het gebied van maatschappelijke verantwoordelijkheid. 
  • Je concurrentie begint toe te nemen en je verliest marktaandeel. 
  • Je loopt subsidies, steun van de overheid en aanbestedingen mis.
  • Sociaal ondernemen draagt bij aan jouw positieve reputatie. 
  • Je kunt (een deel) van het tekort aan personeel oplossen door het aanboren van onbenut arbeidspotentieel. 
  • Jouw medewerkers blijven langer werken bij je werken als ze trots op het bedrijf zijn.

Maar hoe weet je wat er mogelijk is? En hoe kom je erachter welke acties je moet nemen en welke initiatieven goed aansluiten op jouw bedrijf?

 

Dit kan je doen om socialer te ondernemen:

Bezoek een evenement en raak geïnspireerd

 
 

Ontdek de kracht van Goed Aannemen

 
 

Vind de impact ondernemers van Rotterdam

 
 

Laat ons jou koppelen aan een passende sociale onderneming

 
 

Ook interessant

Social return of Investment (SR)

 

Rikx: Investeer in impact makers via het online platform

 

Kennisbank sociaal ondernemerschap

 

Koop nu je diensten of producten bij:

Sharp Sharp

Plantaardige baekkers van bijzondere gebakjes, koekjes, flower granola en nog veel meer

 

De Koekfabriek

Da’s andere koek

 

Juist! Druk en Print

Kwaliteit en creativiteit bepalen het succes van ieder drukwerk.

 

The Good Roll

Wipe right, change lives

 

Fairf

Geef Kleur met Plantbased Fairf

 

Onze Zaak

Van eenvoudig inpakwerk tot hoogwaardig productiewerk

 

Actueel

Actueel
  • Ecosysteem

Maart update: Ecosysteem Voor Goed

Afgelopen maand was Voor Goed lekker onderweg. We hebben veel kennis en nieuwe inzichten opgehaald, die we graag met jullie delen. Mocht je meer informatie willen, of actief willen worden in een van de steden die hieronder vermeld worden, laat het ons weten. Wij verbinden je graag.

 
  • Sociaal Ondernemen
  • Oranje Voor Goed

Een koninklijk tapijt met maatschappelijke impact

Het is bijna een jaar geleden dat Rotterdam een fantastische dag beleefde tijdens Koningsdag 2023 en de viering van 10 jaar Koningschap. De stad was feestelijk versierd met stadsaankleding en groen-wit-groen-oranje extra grote vlaggenlijnen op vele iconen, gebouwen en winkels door de hele stad en langs de Koninklijke wandel- en vaarroute. Na de festiviteiten is alle stadsaankleding verzameld voor hergebruik. Een aanzienlijk deel ervan bleef schoon, waaruit nieuwe producten zoals tassen en picknickdekens zijn vervaardigd door sociale werkplaatsen. Sommige items vertonen echter lichte gebruikssporen, maar zijn bij uitstek geschikt voor opname in een handgeknoopt wandtapijt. Dit kan worden gedaan met behulp van de traditionele Marokkaanse (upcycling) techniek die bekend staat als ‘boucherouite’.Binnenkort reist Fair Fabrics naar Marokko om samen met hun partnerwerkplaats aan twee tapijten te werken. Samen met de ambachtelijke wevers zullen ze ter plaatse ideeën bespreken, waarna een definitief gezamenlijk ontwerp zal worden gemaakt met behulp van de beschikbare stof. Eén stuk zal worden geschonken aan de Nederlandse ambassade in Rabat, en één stuk zal terugkeren naar Rotterdam om op te hangen in een openbaar gebouw waar iedereen het kan bewonderen. Een prachtige nalatenschap voor de stad Rotterdam met impact.Gezamenlijk streven we ernaar de Rotterdamse editie te presenteren aan onze vertrekkende burgemeester Aboutaleb, als een blijk van waardering en dankbaarheid voor zijn jarenlange toewijding en steun aan Rotterdam Make it Happen, en aan alle iconische bedrijven en organisaties in de stad.Het Koninklijk Tapijtproject is een initiatief van Karin Kandt-Reinders en wordt gefinancierd door de Nederlandse Ambassade in Marokko en Fair Fabrics. Het Koninklijk Tapijt wordt ondersteund door Host City Koningsdag in Rotterdam 2023 (Gemeente Rotterdam, Rotterdam Festivals) en Rotterdam. Make It Happen. partners. Alle materialen die worden gebruikt voor het Koninklijk Tapijtproject komen van de extra grote vlaggenlijnen en banners waarmee de stad was versierd.Fair Fabrics is een sociale onderneming; winst is geen doel op zich, maar een middel om de missie te bereiken. Ze zijn aangesloten bij Social Enterprise NL en Voor Goed // Aanjagers van sociaal ondernemerschap.Meer informatie over het Koninklijk Tapijtproject is te vinden via de speciale projectpagina:https://www.fairfabrics.nl/en/royal-tapestry/Met dank aan:Karin Kandt-Reinders, Annemieke van Wegen-Delhaas, Daisey van Eijk, Carolien van Wersch, Marijke Feijt, Audrey Huetteman, Nora Charrou, Fatima Falfouli, Khadija Haoui, Netherlands Business in Morocco, Hala Boumaiz, Vera Mulder en Nadia Alaoui Abdellaoui.

 

Goed Aannemen010 genomineerd voor 010inclusief award

Persbericht nominatie 010inclusiefIn de regio Rijnmond, waar meer dan 30,000 vacatures openstaan en evenzoveel werklozen zijn, biedt Voor Goed Agency een oplossing met de tool Goed Aannemen. In samenwerking met kennispartner Thrive Institute hebben ze diepgaand onderzoek gedaan naar de behoeften van Rotterdamse ondernemers en ontwikkelden ze deze innovatieve tool om werkgevers te verbinden met mensen met onbenut arbeidspotentieel, oftewel OPwerkers.

 

Aankomende evenementen

Bakkie Impact: Inkopen en Aanbesteden in Rotterdam

25 25 april
 

Storytelling Night at DNA Storytellers Café

25 25 april
 

Kledingswap @ LaatBloeien

2 2 mei
 

Rotterdamse Vrijheidsmaaltijden

5 5 mei
 

Circo Track Plastic stromen BlueCity

15 15 mei
 

Crowdforce #21 Studenten ondernemen

22 22 mei