Dus jij wilt jouw sociale onderneming versterken en laten groeien?

Bij deze mooie stap helpen we je graag. We bieden verschillende mogelijkheden voor ondersteuning om jouw propositie te versterken en je impact te verankeren, zonder in te moeten leveren op jouw idealen. Of je volgende stap nu het aannemen van personeel is, het openen van een nieuwe vestiging of het vergroten van je marktaandeel,  jouw sociale missie blijft centraal staan. Je kunt bij Voor Goed terecht voor;

  • Een adviesgesprek met een van onze adviseurs
  • Een coachingstraject om jouw doelen helder te formuleren en te bereiken
  • Netwerkevenementen zoals Bakkie Impact
  • Workshops waarbij je praktische skills leert
  • Het besloten Boost Your Social Business programma voor gevorderde ondernemers

Maar je kunt ook gebruik maken van de Kennisbank om je kennis over sociaal ondernemen te vergroten of de Maatschappelijke Stadskaart om te ontdekken welke ondernemers in jouw buurt actief zijn en met wie je samen kunt werken.

Dit kan jouw onderneming verder helpen:

Bezoek een van onze netwerk-events of workshops

 
 

Start met een coachingstraject om jouw doelen helder te formuleren en te bereiken

 
 

Gevorderde ondernemer? Doe mee met Boost Your Social Business

 
 

Bekijk de stadskaart en ontdek meer
impact ondernemers in Rotterdam

 
 

Ook interessant

Kennisbank voor sociaal ondernemerschap

 

Social Return of Investment (SR)

 

Maak nog meer impact met Rikx

 

Denk mee met Voor Goed

Voor Goed ontwikkeld verschillende programma’s en tools voor impactondernemers. Dit doen we op basis van vragen, verzoeken en trends in de sector. Om ook in de toekomst er zeker van te kunnen zijn dat onze dienstverlening aansluit op de  wensen van ondernemers, hebben we een klankbordgroep. Ben jij een impact-ondernemer in Rotterdam en wil je meedenken en feedback geven op onze ontwikkelingen, dan horen we graag van jou. We zullen je met een zekere (on)regelmaat benaderen om deel te nemen aan een feedbacksessie, of je vragen één-op-één terugkoppeling te geven.

Voor vragen of deze klankbordgroep, of om je aan te melden, kun je mailen naar farah@voorgoedagency.nl

Actueel

Actueel
  • Ecosysteem

Maart update: Ecosysteem Voor Goed

Afgelopen maand was Voor Goed lekker onderweg. We hebben veel kennis en nieuwe inzichten opgehaald, die we graag met jullie delen. Mocht je meer informatie willen, of actief willen worden in een van de steden die hieronder vermeld worden, laat het ons weten. Wij verbinden je graag.

 
  • Sociaal Ondernemen
  • Oranje Voor Goed

Een koninklijk tapijt met maatschappelijke impact

Het is bijna een jaar geleden dat Rotterdam een fantastische dag beleefde tijdens Koningsdag 2023 en de viering van 10 jaar Koningschap. De stad was feestelijk versierd met stadsaankleding en groen-wit-groen-oranje extra grote vlaggenlijnen op vele iconen, gebouwen en winkels door de hele stad en langs de Koninklijke wandel- en vaarroute. Na de festiviteiten is alle stadsaankleding verzameld voor hergebruik. Een aanzienlijk deel ervan bleef schoon, waaruit nieuwe producten zoals tassen en picknickdekens zijn vervaardigd door sociale werkplaatsen. Sommige items vertonen echter lichte gebruikssporen, maar zijn bij uitstek geschikt voor opname in een handgeknoopt wandtapijt. Dit kan worden gedaan met behulp van de traditionele Marokkaanse (upcycling) techniek die bekend staat als ‘boucherouite’.Binnenkort reist Fair Fabrics naar Marokko om samen met hun partnerwerkplaats aan twee tapijten te werken. Samen met de ambachtelijke wevers zullen ze ter plaatse ideeën bespreken, waarna een definitief gezamenlijk ontwerp zal worden gemaakt met behulp van de beschikbare stof. Eén stuk zal worden geschonken aan de Nederlandse ambassade in Rabat, en één stuk zal terugkeren naar Rotterdam om op te hangen in een openbaar gebouw waar iedereen het kan bewonderen. Een prachtige nalatenschap voor de stad Rotterdam met impact.Gezamenlijk streven we ernaar de Rotterdamse editie te presenteren aan onze vertrekkende burgemeester Aboutaleb, als een blijk van waardering en dankbaarheid voor zijn jarenlange toewijding en steun aan Rotterdam Make it Happen, en aan alle iconische bedrijven en organisaties in de stad.Het Koninklijk Tapijtproject is een initiatief van Karin Kandt-Reinders en wordt gefinancierd door de Nederlandse Ambassade in Marokko en Fair Fabrics. Het Koninklijk Tapijt wordt ondersteund door Host City Koningsdag in Rotterdam 2023 (Gemeente Rotterdam, Rotterdam Festivals) en Rotterdam. Make It Happen. partners. Alle materialen die worden gebruikt voor het Koninklijk Tapijtproject komen van de extra grote vlaggenlijnen en banners waarmee de stad was versierd.Fair Fabrics is een sociale onderneming; winst is geen doel op zich, maar een middel om de missie te bereiken. Ze zijn aangesloten bij Social Enterprise NL en Voor Goed // Aanjagers van sociaal ondernemerschap.Meer informatie over het Koninklijk Tapijtproject is te vinden via de speciale projectpagina:https://www.fairfabrics.nl/en/royal-tapestry/Met dank aan:Karin Kandt-Reinders, Annemieke van Wegen-Delhaas, Daisey van Eijk, Carolien van Wersch, Marijke Feijt, Audrey Huetteman, Nora Charrou, Fatima Falfouli, Khadija Haoui, Netherlands Business in Morocco, Hala Boumaiz, Vera Mulder en Nadia Alaoui Abdellaoui.

 

Goed Aannemen010 genomineerd voor 010inclusief award

Persbericht nominatie 010inclusiefIn de regio Rijnmond, waar meer dan 30,000 vacatures openstaan en evenzoveel werklozen zijn, biedt Voor Goed Agency een oplossing met de tool Goed Aannemen. In samenwerking met kennispartner Thrive Institute hebben ze diepgaand onderzoek gedaan naar de behoeften van Rotterdamse ondernemers en ontwikkelden ze deze innovatieve tool om werkgevers te verbinden met mensen met onbenut arbeidspotentieel, oftewel OPwerkers.

 

Aankomende evenementen

Bakkie Impact: Inkopen en Aanbesteden in Rotterdam

25 25 april
 

Storytelling Night at DNA Storytellers Café

25 25 april
 

Kledingswap @ LaatBloeien

2 2 mei
 

Rotterdamse Vrijheidsmaaltijden

5 5 mei
 

Circo Track Plastic stromen BlueCity

15 15 mei
 

Crowdforce #21 Studenten ondernemen

22 22 mei