Dus jij wilt jouw sociale onderneming versterken en laten groeien?

Bij deze mooie stap helpen we je graag. We bieden verschillende mogelijkheden voor ondersteuning om jouw propositie te versterken en je impact te verankeren, zonder in te moeten leveren op jouw idealen. Of je volgende stap nu het aannemen van personeel is, het openen van een nieuwe vestiging of het vergroten van je marktaandeel,  jouw sociale missie blijft centraal staan. Je kunt bij Voor Goed terecht voor;

  • Een adviesgesprek met een van onze adviseurs
  • Een coachingstraject om jouw doelen helder te formuleren en te bereiken
  • Netwerkevenementen zoals Bakkie Impact
  • Workshops waarbij je praktische skills leert
  • Het besloten Boost Your Social Business programma voor gevorderde ondernemers

Maar je kunt ook gebruik maken van de Kennisbank om je kennis over sociaal ondernemen te vergroten of de Maatschappelijke Stadskaart om te ontdekken welke ondernemers in jouw buurt actief zijn en met wie je samen kunt werken.

Dit kan jouw onderneming verder helpen:

Bezoek een van onze netwerk-events of workshops

 
 

Start met een coachingstraject om jouw doelen helder te formuleren en te bereiken

 
 

Gevorderde ondernemer? Doe mee met Boost Your Social Business

 
 

Ook interessant

Kennisbank voor sociaal ondernemerschap

 

Social Return of Investment (SROI)

 

De stadkaart voor impact ondernemen in Rotterdam

 

Denk mee met Voor Goed

Voor Goed ontwikkeld verschillende programma’s en tools voor impactondernemers. Dit doen we op basis van vragen, verzoeken en trends in de sector. Om ook in de toekomst er zeker van te kunnen zijn dat onze dienstverlening aansluit op de  wensen van ondernemers, hebben we een klankbordgroep. Ben jij een impact-ondernemer in Rotterdam en wil je meedenken en feedback geven op onze ontwikkelingen, dan horen we graag van jou. We zullen je met een zekere (on)regelmaat benaderen om deel te nemen aan een feedbacksessie, of je vragen één-op-één terugkoppeling te geven.

Voor vragen of deze klankbordgroep, of om je aan te melden, kun je mailen naar farah@voorgoedagency.nl

Actueel

Actueel
  • Bakkie Impact

Bakkie Business: Hand in hand met impact

Het is tijd voor een sterk Bakkie Business. Ja, dat heb je goed gelezen! Bij ons aankomende Bakkie veranderen we de focus van impact naar business. Waarom doen we dit? 🤔Vanuit Voor Goed zijn we er van overtuigd dat ondernemingen niet duurzaam kunnen zijn als ze geen gezonde omzet hebben. Als je naar de toekomst wil kijken én wil blijven werken aan je missie, heb je een solide financiële basis nodig. Daarom gaat impact ondernemen niet alleen over de maatschappelijke missie, maar ook over je commerciële kansen. Je doelgroep, de mensen voor wie je het doet, zijn niet alleen jouw medewerkers of directe omgeving, maar juist ook je klanten. Hoe bouw je een langdurige relatie met hen op?  We merken dat deze onderwerpen in praktijk aardig wat uitdagingen meebrengen. Daarom hebben wij een aantal experts uitgenodigd die jou tijdens Bakkie Business leren hoe je de balans tussen impact en omzet kunt blijven behalen. Binnenkort stellen we deze experts aan je. Meld je hier gratis aan voor dit laatste Bakkie voor de zomer, tot dan! Bakkie Business: Hand in hand met impact📅 Wanneer? 28 juni van 14:30 tot 17:00 uur🏢 Waar? OASE Rotterdam

 
  • sroi
  • Onderzoek

SROI werkt publicatie door Mireille van den Berg

In deze blog geeft Mireille van den Berg een inkijk in de totstandkoming van de publicatie ‘SROI werkt’. Klik!’Afgelopen week stond opeens een oude bekende voor mijn neus. Een ambtenaar met wie ik al in 2014 in gesprek was om de social return regeling toegankelijker te maken, zodat de verbinding tussen sociaal ondernemers en bedrijven makkelijker gemaakt kon worden. We hadden er allebei wel zin in: dit varkentje zouden we even wassen. Met een menukaart waarop sociale ondernemers  hun aanbod konden presenteren zouden we in één klap zichtbaar maken wat sociaal ondernemers allemaal zouden kunnen doen voor bedrijven met een social return opgave: mensen opleiden, toeleiden en begeleiden op de werkvloer, producten en diensten leveren met Rotterdammers met een grote afstand tot de arbeidsmarkt: roept u maar!  

 
  • Gemeente

Masterclass Impact ondernemen voor ambtenaren

𝗪𝗲𝗹𝗸𝗲 𝘂𝗶𝘁𝗱𝗮𝗴𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻 𝗸𝘂𝗻𝗻𝗲𝗻 𝗶𝗺𝗽𝗮𝗰𝘁 𝗼𝗻𝗱𝗲𝗿𝗻𝗲𝗺𝗲𝗿𝘀 𝘀𝗮𝗺𝗲𝗻 𝗺𝗲𝘁 𝗱𝗲 𝗴𝗲𝗺𝗲𝗲𝗻𝘁𝗲 𝗼𝗽𝗽𝗮𝗸𝗸𝗲𝗻? Die vraag staat centraal tijdens de Masterclass Impact Ondernemen voor ambtenaren. In vier sessies worden deelnemers meegenomen in de wereld van de betekeniseconomie, business cases mét een missie, werken met mensen met onbenut arbeidspotentieel, de beweging van klassiek ondernemerschap naar impact ondernemerschap en evidence based beleidsontwikkeling.

 

Aankomende evenementen

Awesome Foundation Rotterdam: Pitch Night

14 14 juni
 

Bakkie Business: Hand in hand met impact

28 28 juni
 

De Social Return Verdubbelaar!

29 29 juni
 

Hieroo MeetUp: Kansengelijkheid

28 28 juni