• Arbeidsparticipatie
  • SR

Het praktisch opleiden van mensen

Bouwerswerkplaats

Website

zinvol werk en learning on the job

De Bouwerswerkplaats voert renovaties uit aan woningen en bedrijfspanden. Dit zijn alle voorkomende werkzaamheden zoals sloop-, timmer-, loodgieter-, elektra- en schilderwerk.

 

Hoe maken zij impact?

Alle werkzaamheden worden uitgevoerd volgens het leermeester en leerling principe. Bij de Bouwerswerkplaats geloven ze in het praktisch opleiden van mensen. Hun missie is dan ook het leveren van zinvol werk en learning on the job. Direct meedoen en nadoen is dan ook altijd de eerste stap in het leerproces. De werkplaats is een springplank naar een reguliere baan.

Sociaal maatschappelijk ondernemen gaat bij de werkplaatsen hand in hand met een gezonde bedrijfsvoering. Er worden dan ook alleen producten gemaakt waar behoefte aan is en die winstgevend worden verkocht

Hoe maakt mijn bedrijf impact als ik bij hen inkoop?

Door de Bouwerswerkplaats jouw renovatie te laten doen help je een kwetsbare in de samenleving naar actieve deelnemer aan de maatschappij. Een opleiding, werkervaringsplek en financiƫle onafhankelijkheid voor werkzoekende inwoners van Rotterdam is het streven. Dit doen zij met een sociaal maatschappelijke ondernemersmentaliteit en op een innovatieve manier. Mensen lopen twee weken stage bij de Bouwerswerkplaats en als dit gemotiveerd, met veel inzet en alle dagen op tijd was dan volgt een jaarcontract voor maximaal 36 uur per week.

Producten en/of diensten

  • Renovaties aan woningen en bedrijfspanden
  • Sloop-, timmer-, loodgieter-, elektra- en schilderwerk

 

Interesse in een van de producten of diensten van deze impact ondernemer?