Dus jij bent klaar voor de start?

Het starten van een nieuwe onderneming met een maatschappelijke missie is de start van een nieuw avontuur. Het idee dat je nu hebt, heeft misschien al wel wat vorm gekregen; je hebt nagedacht over een verdienmodel, marktonderzoek gedaan en voorzichtig je product getest. Maar hoe zet je nu die volgende stap? Daar kan Voor Goed je bij helpen.

Of je nu gaat voor sociale cohesie bij jou in de wijk, het bemiddelen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of voor een volledig circulaire onderneming, wij helpen je die eerste stappen te nemen.

Na inschrijving bij de Kamer van Koophandel kun je bij ons terecht voor:

  • Nuttige workshops en evenementen die je kennis laten maken met verschillende aspecten van impact ondernemen en die ondernemers die het verschil maken in Rotterdam. 
  • Een adviesgesprek met een van onze adviseurs
  • Een coachingstraject om je op weg te helpen.

Je kunt ook gebruik maken van onze Kennisbank om je kennis over sociaal ondernemen te vergroten of de stadskaart voor impact ondernemen om te ontdekken welke ondernemers in jouw buurt actief zijn en met wie je kunt samenwerken.

Dit kan jouw onderneming verder helpen:

Plan een kennismakings-gesprek in met onze adviseur Marcel

 
 

Bezoek een van onze  netwerk-events of workshops

 
 

Volg het coachings-
programma

 
 

Ook interessant

Kennisbank voor sociaal ondernemerschap

 

Stadskaart voor impact ondernemen in Rotterdam

 

Actueel

Actueel

Geef je op voor Boost Your social business in 2024

Afgelopen dinsdag was de derde Boost Your Social Business bijeenkomst. De leergang voor Sociale Ondernemingen om na de startup fase nog een stap te maken. In deze leergang komen 10 ondernemers een keer per maand bij elkaar om zich te verdiepen in een facet van hun bedrijfsvoering. Specifiek gaat het in dit programma over bedrijfsvoering en ondernemen.We trapten vorig jaar af jaar met een sparkling workshop van Thrive Institute o.l.v. Juliette over Reflexief meten en het managen van Micro-effecten.  Gevolg door een financial forecasting workshop van de CFO’s en Controllers van Greyt, Jouke en Karl die de ondernemers hebben laten inzien dat financieel forecasten niet alleen maar ingewikkeld hoeft te zijn, maar als voorspellend hulpmiddel kan helpen je bedrijf gecontroleerd te groeien.  En afgelopen dinsdag kwam de groep bijeen om van de transaction specialisten van EY te leren over investeringsfit worden. Waar kijkt een investeerder naar, en wat heb je als onderneming zelf ook nodig, wat verwacht een investeerder en wat mag jij van de investeerder verwachten? Over 4 assen van Team tot Riskmanagement hebben de ondernemers concrete punten meegenomen om aan te werken om zo meer grip en investeringsready te worden.Het gave van deze ochtend was dat Mark van CrowdAboutNow vanuit zijn praktijk als crowdfundingplatform kwam vertellen over wat crowdfunding is, kan opleveren, hoe omgegaan wordt met risico’s en vooral ook, waarom het zo gaaf is om een fanbase te bouwen van je bedrijf die in jouw onderneming wil investeren. Ben jij impactondernemer en wil jij met je bedrijf de volgende ronde meedoen met dit programma, meld je dan vast aan bij Jesse via jesse@voorgoedagency.nl 

 

BRUISENDE CREATIVITEIT BIJ ZADKINE: DE MAGIE VAN DE BAKE-OFF ONTHULD

In het hart van bruisend Rotterdam, waar culinaire verfijning en bewustwording samensmelten, werd onlangs een betoverend evenement gehouden dat niet alleen onze smaakpapillen verwende maar tevens een cruciale boodschap verkondigde: voedselverspilling verdient de schijnwerpers.

 
  • vacature
  • Team Voor Goed

Vacature Aanjager Bedrijfsleven (m/v/x)

Onze mooie stad Rotterdam kent helaas ook veel maatschappelijke uitdagingen. Deze uitdagingen verdienen aandacht en oplossingen. Wij zijn er van overtuigd dat veel van deze uitdagingen op een ondernemende manier (gedeeltelijk) opgelost kunnen worden. Gelukkig zijn er al veel bedrijven die deze urgentie inzien en zich betrokken voelen. Socialer ondernemen is belangrijk en zou – wat ons betreft – de norm moeten zijn. Wij van Voor Goed zijn de aanjagers van sociaal ondernemerschap in Rotterdam. We zijn er voor alle bedrijven die een positieve bijdrage willen leveren in en aan de stad. Dit doen wij met een klein, enthousiast en gedreven team. 

 

Aankomende evenementen

Uitslagenavond Citylab010

14 14 februari

Impact Gala 2024

2 2 maart
 

Rotterdamse Vrouw van het Jaar 2024

8 8 maart
 

Week van de circulaire economie

11 11 maart
16 16 maart
 

Crowd Force #20

13 13 maart
 

Bakkie Impact: Sterker door samenwerking

14 14 maart