Dus jij bent klaar voor de start?

Het starten van een nieuwe onderneming met een maatschappelijke missie is de start van een nieuw avontuur. Het idee dat je nu hebt, heeft misschien al wel wat vorm gekregen; je hebt nagedacht over een verdienmodel, marktonderzoek gedaan en voorzichtig je product getest. Maar hoe zet je nu die volgende stap? Daar kan Voor Goed je bij helpen.

Of je nu gaat voor sociale cohesie bij jou in de wijk, het bemiddelen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of voor een volledig circulaire onderneming, wij helpen je die eerste stappen te nemen.

Na inschrijving bij de Kamer van Koophandel kun je bij ons terecht voor:

  • Nuttige workshops en evenementen die je kennis laten maken met verschillende aspecten van impact ondernemen en die ondernemers die het verschil maken in Rotterdam. 
  • Een adviesgesprek met een van onze adviseurs
  • Een coachingstraject om je op weg te helpen.

Je kunt ook gebruik maken van onze Kennisbank om je kennis over sociaal ondernemen te vergroten of de stadskaart voor impact ondernemen om te ontdekken welke ondernemers in jouw buurt actief zijn en met wie je kunt samenwerken.

Dit kan jouw onderneming verder helpen:

Plan een kennismakings-gesprek in met onze adviseur Marcel

 
 

Bezoek een van onze  netwerk-events of workshops

 
 

Volg het coachings-
programma

 
 

Ook interessant

Kennisbank voor sociaal ondernemerschap

 

Stadskaart voor impact ondernemen in Rotterdam

 

Actueel

Actueel
  • Ecosysteem
  • Arbeidsparticipatie

Een inclusievere arbeidsmarkt door samenwerking

Uit het onderzoek van de Hogeschool Utrecht en Hogeschool Windesheim kwam het samenwerkingsmodel ‘Meer Impact door Samenwerking’ dat regulier en sociaal ondernemers de weg wijst naar een sterke samenwerking rondom arbeidsparticipatie (Bell, et al., 2023). Met een groeiend aantal mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt is het creëren van samenwerkingen ter bevordering van een inclusievere arbeidsmarkt enorm waardevol. Reguliere ondernemingen slagen er in de praktijk onvoldoende in om deze kwetsbare doelgroep een passende en duurzame arbeidsplaats te bieden (Bakker, 2022). 

 
  • Ecosysteem

Maart update: Ecosysteem Voor Goed

Afgelopen maand was Voor Goed lekker onderweg. We hebben veel kennis en nieuwe inzichten opgehaald, die we graag met jullie delen. Mocht je meer informatie willen, of actief willen worden in een van de steden die hieronder vermeld worden, laat het ons weten. Wij verbinden je graag.

 
  • Oranje Voor Goed
  • Sociaal Ondernemen

Een koninklijk tapijt met maatschappelijke impact

Het is bijna een jaar geleden dat Rotterdam een fantastische dag beleefde tijdens Koningsdag 2023 en de viering van 10 jaar Koningschap. De stad was feestelijk versierd met stadsaankleding en groen-wit-groen-oranje extra grote vlaggenlijnen op vele iconen, gebouwen en winkels door de hele stad en langs de Koninklijke wandel- en vaarroute. Na de festiviteiten is alle stadsaankleding verzameld voor hergebruik. Een aanzienlijk deel ervan bleef schoon, waaruit nieuwe producten zoals tassen en picknickdekens zijn vervaardigd door sociale werkplaatsen. Sommige items vertonen echter lichte gebruikssporen, maar zijn bij uitstek geschikt voor opname in een handgeknoopt wandtapijt. Dit kan worden gedaan met behulp van de traditionele Marokkaanse (upcycling) techniek die bekend staat als ‘boucherouite’.Binnenkort reist Fair Fabrics naar Marokko om samen met hun partnerwerkplaats aan twee tapijten te werken. Samen met de ambachtelijke wevers zullen ze ter plaatse ideeën bespreken, waarna een definitief gezamenlijk ontwerp zal worden gemaakt met behulp van de beschikbare stof. Eén stuk zal worden geschonken aan de Nederlandse ambassade in Rabat, en één stuk zal terugkeren naar Rotterdam om op te hangen in een openbaar gebouw waar iedereen het kan bewonderen. Een prachtige nalatenschap voor de stad Rotterdam met impact.Gezamenlijk streven we ernaar de Rotterdamse editie te presenteren aan onze vertrekkende burgemeester Aboutaleb, als een blijk van waardering en dankbaarheid voor zijn jarenlange toewijding en steun aan Rotterdam Make it Happen, en aan alle iconische bedrijven en organisaties in de stad.Het Koninklijk Tapijtproject is een initiatief van Karin Kandt-Reinders en wordt gefinancierd door de Nederlandse Ambassade in Marokko en Fair Fabrics. Het Koninklijk Tapijt wordt ondersteund door Host City Koningsdag in Rotterdam 2023 (Gemeente Rotterdam, Rotterdam Festivals) en Rotterdam. Make It Happen. partners. Alle materialen die worden gebruikt voor het Koninklijk Tapijtproject komen van de extra grote vlaggenlijnen en banners waarmee de stad was versierd.Fair Fabrics is een sociale onderneming; winst is geen doel op zich, maar een middel om de missie te bereiken. Ze zijn aangesloten bij Social Enterprise NL en Voor Goed // Aanjagers van sociaal ondernemerschap.Meer informatie over het Koninklijk Tapijtproject is te vinden via de speciale projectpagina:https://www.fairfabrics.nl/en/royal-tapestry/Met dank aan:Karin Kandt-Reinders, Annemieke van Wegen-Delhaas, Daisey van Eijk, Carolien van Wersch, Marijke Feijt, Audrey Huetteman, Nora Charrou, Fatima Falfouli, Khadija Haoui, Netherlands Business in Morocco, Hala Boumaiz, Vera Mulder en Nadia Alaoui Abdellaoui.

 

Aankomende evenementen

Kledingswap @ LaatBloeien

2 2 mei
 

Rotterdamse Vrijheidsmaaltijden

5 5 mei
 

Circo Track Plastic stromen BlueCity

15 15 mei
 

Europadag

16 16 mei
 

Crowdforce #21 Studenten ondernemen

22 22 mei
 

Het Nieuwe Nassen Meet up XXL BlueCity

27 27 mei