Maart update: Ecosysteem Voor Goed

Wat doet Voor Goed?

Rotterdam is populair en floreert, maar is ook een stad met veel armoede en hardnekkige werkloosheid. Wij zijn ervan overtuigd dat meer sociaal ondernemerschap hier een antwoord op is. Daarom werken we aan projecten die het sociaal ondernemen in onze stad verder aanjagen.

Meer over Voor Goed

Gepubliceerd op 10 april 2024

Afgelopen maand was Voor Goed lekker onderweg. We hebben veel kennis en nieuwe inzichten opgehaald, die we graag met jullie delen. Mocht je meer informatie willen, of actief willen worden in een van de steden die hieronder vermeld worden, laat het ons weten. Wij verbinden je graag.

  • We bezochten de Euclid Summit in Den Haag waar we alles leerden over de Europese agenda mbt sociaal ondernemerschap. We spraken met delegaties uit Polen, Duitsland, Portugal en Schotland alsmede een flink aantal internationale ondernemers. Heb jij internationale ambities? We bekijken graag samen met jou de juiste strategie.

  • We namen een kijkje bij de publieke ondernemers van de Gemeente Delft en het New Future Lab in deze stad. Daar leerden we over de aanpak van de gemeente Delft, impact ondernemen in co-creatie en over de mooie geschiedenis van een ondernemerspionier; van Marken. Wil je Delft beter leren kennen en ook daar actief worden? Laat het ons weten.

  • We spraken de collega’s van Social Club Den Haag en Impact City over hun ambities en plannen voor de hofstad. We zien steeds meer uitwisseling tussen ondernemers in deze steden. Wil jij ook opschalen naar de metropoolregio? Wij helpen je graag op weg.

  • Het was tijd voor de eerste Impact Fair in Utrecht. Onze collega Carolien heeft deze beurs verkend en zag een heleboel bekende gezichten en producten. Wat denk jij, heeft Rotterdam ook een groot impact event nodig? Laat het ons weten!

  • Het ondernemersontbijt stond in het teken van Social Return. Wethouder, burgemeester en beleidsmakers stonden stil bij het nieuwe beleid rondom social return en de kansen voor de stad. Wij organiseerden eerder al een ronde tafel hierover samen met de wethouder. Heb je naar aanleiding daarvan nog vragen? Neem dan contact op met Jesse.

  • Er waren Bakkies, opstroopsessies, het New Economy Café en nog meer netwerkkansen. Wat is jou favoriete netwerkevent in de regio? Of wat mis je juist nog op de agenda?