Actualiteiten

Actualiteiten

Met liveblogs, nieuwtjes, aankondigingen van evenementen, publicaties en opiniestukken kom je te weten hoe de wereld van sociaal ondernemerschap zich voortbeweegt en wat de actuele ontwikkelingen zijn in de transitie naar de betekenis economie.

  • Filteren:

  • Reset filter

Geef je op voor Boost Your social business in 2024

Afgelopen dinsdag was de derde Boost Your Social Business bijeenkomst. De leergang voor Sociale Ondernemingen om na de startup fase nog een stap te maken. In deze leergang komen 10 ondernemers een keer per maand bij elkaar om zich te verdiepen in een facet van hun bedrijfsvoering. Specifiek gaat het in dit programma over bedrijfsvoering en ondernemen.We trapten vorig jaar af jaar met een sparkling workshop van Thrive Institute o.l.v. Juliette over Reflexief meten en het managen van Micro-effecten.  Gevolg door een financial forecasting workshop van de CFO’s en Controllers van Greyt, Jouke en Karl die de ondernemers hebben laten inzien dat financieel forecasten niet alleen maar ingewikkeld hoeft te zijn, maar als voorspellend hulpmiddel kan helpen je bedrijf gecontroleerd te groeien.  En afgelopen dinsdag kwam de groep bijeen om van de transaction specialisten van EY te leren over investeringsfit worden. Waar kijkt een investeerder naar, en wat heb je als onderneming zelf ook nodig, wat verwacht een investeerder en wat mag jij van de investeerder verwachten? Over 4 assen van Team tot Riskmanagement hebben de ondernemers concrete punten meegenomen om aan te werken om zo meer grip en investeringsready te worden.Het gave van deze ochtend was dat Mark van CrowdAboutNow vanuit zijn praktijk als crowdfundingplatform kwam vertellen over wat crowdfunding is, kan opleveren, hoe omgegaan wordt met risico’s en vooral ook, waarom het zo gaaf is om een fanbase te bouwen van je bedrijf die in jouw onderneming wil investeren. Ben jij impactondernemer en wil jij met je bedrijf de volgende ronde meedoen met dit programma, meld je dan vast aan bij Jesse via jesse@voorgoedagency.nl 

 

BRUISENDE CREATIVITEIT BIJ ZADKINE: DE MAGIE VAN DE BAKE-OFF ONTHULD

In het hart van bruisend Rotterdam, waar culinaire verfijning en bewustwording samensmelten, werd onlangs een betoverend evenement gehouden dat niet alleen onze smaakpapillen verwende maar tevens een cruciale boodschap verkondigde: voedselverspilling verdient de schijnwerpers.

 
  • Team Voor Goed
  • vacature

Vacature Aanjager Bedrijfsleven (m/v/x)

Onze mooie stad Rotterdam kent helaas ook veel maatschappelijke uitdagingen. Deze uitdagingen verdienen aandacht en oplossingen. Wij zijn er van overtuigd dat veel van deze uitdagingen op een ondernemende manier (gedeeltelijk) opgelost kunnen worden. Gelukkig zijn er al veel bedrijven die deze urgentie inzien en zich betrokken voelen. Socialer ondernemen is belangrijk en zou – wat ons betreft – de norm moeten zijn. Wij van Voor Goed zijn de aanjagers van sociaal ondernemerschap in Rotterdam. We zijn er voor alle bedrijven die een positieve bijdrage willen leveren in en aan de stad. Dit doen wij met een klein, enthousiast en gedreven team. 

 
  • Events

Terugblik op Win-winterfest 2023

Wat een avond en wat hebben we genoten! Op dinsdag 28 november stonden we stil bij win-win in Rotterdam. Impact maken én geld verdienen, dat moet en kan samen! Het Win-winterfest werd een event vol inspirerende verhalen en acts.Ruwhel Emers nam ons mee in zijn wereld door middel van muziek en het verhaal van Stichting Levels, waar jongeren hun talenten ontdekken en elkaar verder helpen. Jeroen Koster van Beyond Bars bracht een op maat geschreven spoken word performance waar hij ons oproept om naar elkaar om te kijken en dat we de betekenis van economie omgooien naar een betekeniseconomie, die draait om welzijn.Op de aansluitende mini-markt stonden diverse impactvolle organisaties met ieder een bijzonder verhaal: Buurvrouw Rotterdam Rikx Pakje Plezier SOCOCO CoffeeFair Fabrics 

 
  • Ecosysteem
  • Sociaal Ondernemen

Recap SEWF Citytour Rotterdam 2023

Lees de Nederlandstalige terugblik onderaan. Did you catch the impact bug last week? The Social Enterprise World Forum, hosted by the City of Amsterdam in partnership with Social Enterprise Netherlands put a spotlight on the Netherlands and its impact entrepreneurs.

 
  • Gemeente

Terugblik Masterclass Impact Ondernemen

Welke uitdagingen kunnen impact ondernemers samen met de gemeente oppakken? Die vraag stond centraal tijdens de Masterclass Impact Ondernemen voor ambtenaren. In vier sessies werden deelnemers meegenomen in de wereld van de betekeniseconomie, business cases mét een missie, werken met mensen met onbenut arbeidspotentieel, de beweging van klassiek ondernemerschap naar impact ondernemerschap en evidence based beleidsontwikkeling.