Actualiteiten

Actualiteiten

Met liveblogs, nieuwtjes, aankondigingen van evenementen, publicaties en opiniestukken kom je te weten hoe de wereld van sociaal ondernemerschap zich voortbeweegt en wat de actuele ontwikkelingen zijn in de transitie naar de betekenis economie.

  • Filteren:

  • Reset filter

  • Onderzoek

Interview met Prof.dr (Tine) de Moor

Op vrijdag 17 februari jl. hield Prof.dr (Tine) de Moor haar oratie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, met de titel ‘Shareholder society? Social Enterprises, citizens and collective action in the community economy’. De Moor is benoemd tot hoogleraar aan de Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit met de leeropdracht ‘Sociale ondernemingen en Instituties voor Collectieve Actie’. Daarnaast is zij o.a. initiatiefneemster van Collectieve Kracht, een kennisplatform dat burgercollectieven helpt en verbindt. Voor Goed sprak haar in aanloop naar haar oratie. 1. Heeft u een idee hoe we de urgentie van diverse maatschappelijke problemen, zoals armoede, kansenongelijkheid beter of meer over de bühne kunnen krijgen bij mensen en/of bedrijven?

 
  • Bakkie Impact
  • Events

Bakkie Upstream: onafhankelijk ondernemen met een sociale missie

𝐁𝐚𝐤𝐤𝐢𝐞 𝐔𝐩𝐬𝐭𝐫𝐞𝐚𝐦 𝐤𝐨𝐦𝐭 𝐞𝐫 𝐚𝐚𝐧! 💥☕Hoe zorg je als lokale ondernemer met een sociale missie dat je onafhankelijk kunt ondernemen? Welke financieringsvorm past hierbij en hoe waarborg je jouw missie voor de lange termijn?Op 24 mei 2023 tijdens het Upstream Festival in Rotterdam organiseren we in samenwerking met CrowdAboutNow en We Are Stewards een Bakkie Impact event waarin deze vragen beantwoord worden. We laten zien hoe crowdfunding als financieringsvorm het mogelijk maakt om onafhankelijk te ondernemen, samen met een betrokken achterban. En behandelen de opkomende bedrijfsvorm steward-ownership, een bedrijfsvorm waarin jij jouw missie waarborgt.Tijdens dit Bakkie delen we kennis en komen Rotterdamse ondernemers aan het woord die ervaring hebben met crowdfunding, steward-ownership en de combinatie hiervan om onafhankelijk te kunnen ondernemen met een sociale missie. Voor nu maar juist ook voor de toekomst.📅 Wanneer? 24 mei van 10:00 tot 13:00 uur🏢 Waar? CIC Rotterdam💡 Wat? Inspirerende ochtend met gezamenlijke lunchVerdere informatie over het programma volgt via Eventbrite.Zien we je daar?Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar, meld je hier aan:https://www.eventbrite.nl/e/tickets-bakkie-upstream-onafhankelijk-ondernemen-met-een-sociale-missie-615628430207

 
  • Oranje Voor Goed

Oranje Voor Goed: Stadshaven Brouwerij x Viktor Vitamientje

In aanloop naar Koningsdag 2023 in Rotterdam iets terugdoen voor de stad en kansengelijkheid voor kinderen? Daar zeiden deze ondernemers volmondig JA tegen onder de noemer ‘Oranje Voor Goed’. Lees het verhaal van de Stadshaven Brouwerij. Bier brouwen in de havenIn een prachtig rauw stukje Rotterdam, Merwe-Vierhavensgebied (MH4), vind je de  Stadshaven Brouwerij. Een van de grootste onafhankelijke bierbrouwers van Nederland. 

 
  • Oranje Voor Goed

Oranje Voor Goed: Brave burgerzz x Chance To Influence

In aanloop naar Koningsdag 2023 in Rotterdam iets terugdoen voor de stad en kansengelijkheid voor kinderen? Daar zeiden deze ondernemers volmondig JA tegen onder de noemer ‘Oranje Voor Goed’. Lees het verhaal van de Brave Burgerzz.

 
  • Oranje Voor Goed

Oranje Voor Goed: Het Rotterdams Warenhuis x Buurtlab

In aanloop naar Koningsdag 2023 in Rotterdam iets terugdoen voor de stad en bijdragen aan kansengelijkheid voor Rotterdamse kinderen? Daar zeiden deze ondernemers volmondig JA tegen onder de noemer ‘Oranje Voor Goed’. Lees het verhaal van Het Rotterdams Warenhuis.De meest Rotterdamse winkelAan de Frits Ruysstraat in Rotterdam Crooswijk ligt de meest Rotterdamse winkel van heel Rotterdam: Het Rotterdam Warenhuis. Ondernemer en eigenaar Wouter van Lieburg, is ook een van de initiatiefnemers van Gers!Magazine. Een onafhankelijk magazine over onze mooie ROTstad met als doel de veelzijdige kanten van Rotterdam (nog) meer onder de aandacht te brengen.Ooit was Wouter een zakenjongen die wereldwijd miljoenen deals sloot als handelaar in  gedroogd fruit en een veelzijdig ondernemer die hoopte snel met pensioen te kunnen  gaan. Totdat zijn zwager overleed en zijn zoontje een diagnose kreeg waardoor zijn leven in één klap veranderde. Wouter besloot het roer om te gooien en dichter bij huis zijn liefde voor onze stad, haar makers en hun producten met de hele wereld te delen. Het Rotterdams Warenhuis is een platform met zowel een online webshop als een fysieke winkel. Hier kunnen Rotterdamse ondernemers hun producten van Rotterdamse makelij of met een Rotterdams thema bij een breed publiek onder de aandacht brengen.Regelmatig maakt Wouter zich hard voor de stad. Zo gaat een deel van de opbrengst van de Ome Cor trui naar Vrienden van Sophia. Speciaal voor het initiatief Oranje Voor Goed rondom Koningsdag in 010, maakt het Rotterdams Warenhuis een oranje Koningsdag editie van hun bekende ‘ Pleurt ’t in me tassie’. 100% van de winst van dit gerse tassie gaat naar Stichting Buurtlab.

 
  • Oranje Voor Goed

Oranje Voor Goed: Bakkerswerkplaats x Stichting Zuiderlokaal

In aanloop naar Koningsdag 2023 in Rotterdam iets terugdoen voor de stad en kansengelijkheid voor kinderen? Daar zeiden deze ondernemers volmondig JA tegen onder de noemer ‘Oranje Voor Goed’. Lees het verhaal van de Bakkerswerkplaats.