Terugblik Masterclass Impact Ondernemen

Wat doet Voor Goed?

Rotterdam is populair en floreert, maar is ook een stad met veel armoede en hardnekkige werkloosheid. Wij zijn ervan overtuigd dat meer sociaal ondernemerschap hier een antwoord op is. Daarom werken we aan projecten die het sociaal ondernemen in onze stad verder aanjagen.

Meer over Voor Goed

Gepubliceerd op 18 oktober 2023

Welke uitdagingen kunnen impact ondernemers samen met de gemeente oppakken? Die vraag stond centraal tijdens de Masterclass Impact Ondernemen voor ambtenaren. In vier sessies werden deelnemers meegenomen in de wereld van de betekeniseconomie, business cases mét een missie, werken met mensen met onbenut arbeidspotentieel, de beweging van klassiek ondernemerschap naar impact ondernemerschap en evidence based beleidsontwikkeling. 

Tijdens de interactieve sessies gingen ze op bezoek bij impact ondernemers: Fun Forest, Sococo, Current Werkt en Kaapse brouwers.

Bekijk hier de trailer gemaakt in opdracht van het WSP Rijnmond.

De deelnemers werden vervolgens uitgedaagd met verschillende (huiswerk)opdrachten, waarin ze werd gevraagd te verkennen wat impact ondernemerschap voor hun beleidsgebied kan betekenen. Voor Goed organiseert deze masterclass om ambtenaren meer achtergrond en uitleg te geven bij de uitdagende transitie richting de betekeniseconomie én om de samenwerking tussen gemeente en ondernemers te versterken. Na een succesvolle eerste editie mochten de ambtenaren in september hun certificaat in ontvangst nemen tijdens de feestelijke afsluiting. Een ambtenaar over de masterclass: “Een nieuwe wereld is voor mij opengegaan.” Ik word er blij van.” 

Ben je ambtenaar bij gemeente Rotterdam en wil je meedoen met de volgende editie vanaf januari 2024? Geef je dan alvast op door een mail te sturen naar carolien@voorgoedagency.nl.