Actualiteiten

Actualiteiten

Met liveblogs, nieuwtjes, aankondigingen van evenementen, publicaties en opiniestukken kom je te weten hoe de wereld van sociaal ondernemerschap zich voortbeweegt en wat de actuele ontwikkelingen zijn in de transitie naar de betekenis economie.

 • Filteren:

 • Reset filter

 • Sociaal Ondernemen
 • Belasting en Administratie

Financiële en fiscale hulp van De Rotterdamse Zaak

Voor Goed en De Rotterdamse Zaak slaan de handen in een om ondernemers nog beter te kunnen helpen.

 
 • Europa
 • social return

De grens over met Europees project USE-IT

Zoals eerder gemeld is Voor Goed voor het eerst betrokken bij een Europees project genaamd USE-IT. Samen met sociaal ondernemers en de Rotterdam Impact Coalitie (RIC) bestaande uit THRIVE Institute, Social Impact Fonds Rotterdam (SIFR) en de Gemeente Rotterdam werkt Voor Goed aan een plan dat al reeds in Birmingham is uitgerold en succesvol is geweest.Op pad in RotterdamOp vrijdag 17 juni namen wij onze Poolse en Engelse ‘collega’s’ op sleeptouw om hen een klein maar fijn gedeelte van Sociaal Rotterdam te laten zien.De dag werd afgetrapt met een warm welkom door Lodi van Brussel, SROI manager bij het WSPR in het Stadhuis. Onze directrice Carolien van Wersch vertelde over de Rotterdam Impact Coalitie en de voordelen van deze bijzondere samenwerking tussen THRIVE Institute, Social Impact Fonds Rotterdam (SIFR), Voor Goed // Aanjagers van sociaal ondernemerschap en de Gemeente Rotterdam.Bij Heilige Boontjes sprak de altijd inspirerende Rodney van den Hengel, over hoe ze bij Heilige Boontjes iedereens potentieel benutten door bijvoorbeeld een ex-dealer (die alle straten van Rotterdam kent) nu in te zetten op logistiek en de bestellingen laten bezorgen. Dit is één van de manieren hoe ze bij Heilige Boontjes naar alle talenten durven te kijken. En, natuurlijk schenken ze fantastische koffie.Rodney van den Hengel bij Heilige Boontjes 

 
 • Gemeente
 • Sociaal Ondernemen

Een nieuw coalitieakkoord voor de stad

Op 23 februari jl. organiseerde Voor Goed een lijsttrekkersdebat in het kader van de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen. Dat ging uiteraard over sociaal ondernemen in Rotterdam. Hier konden we al concluderen dat het onderwerp hoog op de agenda stond van de lijsttrekkers en partijen. Maar hoe heeft zich dit vertaald naar het coalitieakkoord dat 10 juni jl. is gepresenteerd en wat betekent dit voor de sector in Rotterdam?

 
 • goedinkopen
 • sociaal

Terugblik Buy Social XL Event 2022

Buy Social XL, dé plek waar Nederlandse inkopers groot en klein van overheid tot het bedrijfsleven samenkomen om geïnspireerd te worden en kennis te verkrijgen over de aanwezige sociaal ondernemingen. 

 

laatste kans op Eurovision goodies!

Scoor nu jouw Rotterdams gerecyclede Eurovisie Songfestival item in de final sale! Goodies for Goodness, dé legacy webshop van het Songfestival, wordt binnenkort overgedragen. Daarom tot eind maart een final sale van alle gerecycelde items van het Eurovisie Songfestival. Jouw laatste kans om een echt uniek aandenken aan het Rotterdamse megaspektakel te bemachtigen! 

 
 • Sociaal Ondernemen
 • Events

Een terugblik op het debat voor goed!

Op woensdag 23 februari vond het debat rondom het thema sociaal ondernemerschap plaats. Hierbij kregen verschillende lijsttrekkers de mogelijkheid om hun standpunten te delen en het gesprek aan te gaan met sociaal ondernemers. Hieronder volgen een aantal hoogtepunten én de link naar het volledige debat.