Actualiteiten

Actualiteiten

Met liveblogs, nieuwtjes, aankondigingen van evenementen, publicaties en opiniestukken kom je te weten hoe de wereld van sociaal ondernemerschap zich voortbeweegt en wat de actuele ontwikkelingen zijn in de transitie naar de betekenis economie.

  • Filteren:

  • Reset filter

  • case

Impact DIY Top 10 – Studio Eendracht

Impact maken is een positief gevolg, een verandering of beweging creĆ«ren. Impact maken is eenvoudig. Je kunt vandaag zelf al beginnen door het verschil te maken. Wij hebben een onze top 10 Impact Tips voor je op een rijtje gezet. 

 
  • sociaal

Zorg Voor Goed, Juist Nu!

Het afgelopen jaar heeft laten zien hoe hard wij de mensen in de zorg nodig hebben; van artsen en verpleegkundigen tot schoonmaak en mantelzorg, deze mensen hebben de afgelopen maanden grote offers gebracht ten behoeve van onze gezondheid. Daarom start vandaag de actie Zorg Voor Goed. Juist in deze donkere dagen willen we zorgmedewerkers in de spotlight zetten en waardering tonen voor hun werk aan de frontlinie.  

 
  • sociaal

Bakkie Impact: Geef je netwerk ’n kick!

Voor Goed is volop in beweging om nieuwe coalities te sluiten en maatschappelijke problemen aan te pakken. En dat doen we niet alleen, ondernemers, corporates en bijzondere initiatieven zijn de belangrijkste ingrediƫnten daarvoor. Juist door samen te werken kunnen we grote slagen maken; we hebben elkaar nodig!

 
  • sociaal

Buy Social XL

De gemeente Rotterdam, gemeente Utrecht, gemeente Amsterdam en Buy Social organiseren het Online Buy Social XL Event, op 19 november, in het kader van de nationale campagne The Impact Days. Inkopen bij sociale ondernemingen door bedrijven, overheden en consumenten is een van de centrale thema's. Het online event start om 09:30 en duurt tot 11:30. Klik hier om je aan te melden. 

 
  • sociaal

The Impact Days Rotterdam

The Impact Days zijn drie dagen in het jaar waarin Nederland sociaal ondernemerschap ontdekt, viert en versnelt. Het doel is om plekken zichtbaar te maken waar gebouwd wordt aan een duurzame en eerlijke wereld. De campagne wordt centraal gedragen door het G3 stedennetwerk (Utrecht, Amsterdam en Rotterdam), maar ook andere gemeenten doen op lokaal niveau mee aan de campagne. Voor Goed draagt de campagne uit voor Rotterdam. 

 
  • sociaal

Support your social local!

(Sociaal) ondernemers hebben enorm te lijden onder de huidige coronacrisis. In de horeca- en evenementen sector vallen de hardste klappen. En hoewel men met enorm creatieve oplossingen komt, staat het water aan de lippen. Daarom staan wij in dit artikel stil bij de dingen die jij kunt doen om deze ondernemers te helpen!