Actualiteiten

Actualiteiten

Met liveblogs, nieuwtjes, aankondigingen van evenementen, publicaties en opiniestukken kom je te weten hoe de wereld van sociaal ondernemerschap zich voortbeweegt en wat de actuele ontwikkelingen zijn in de transitie naar de betekenis economie.

  • Filteren:

  • Reset filter

Voor Goed roept bedrijven op: Kom in actie!

Rotterdam, 26 maart – Stichting Voor Goed, Rotterdam Impact Agency heeft de afgelopen week hard gewerkt aan een inventarisatie van de zaken die nodig zijn om Rotterdammers in moeilijkheden te helpen. Nu roept Voor Goed bedrijven op om in actie te komen. 

 

Coronavirus: Wegwijzer voor financiële steun als ondernemer

De impact van de corona crisis groeit elke dag. Dat beginnen veel ondernemers te voelen. Ook sociaal ondernemers. Daarom heeft Voor Goed de belangrijkste links met informatie op een rijtje gezet. Denk aan regelingen als werktijdverkorting en borgstellingskredieten.

 

Coronavirus: Help je mede-Rotterdammer

Liveblog: Help je mede-Rotterdammer Het dagelijks leven van alle rotterdammers wordt momenteel beheerst door het coronavirus. Voor iedereen is het een lastige situatie, maar voor kwetsbare rotterdammers in het bijzonder. Ouderen die dreigen in isolement te raken en niet zelfstandig boodschappen kunnen doen. Mensen met schulden of een slechte financiële situatie. Mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank die momenteel niet alle gezinnen kan voorzien van pakketten. Of alleenstaanden die nu thuis moeten blijven omdat de kinderen vrij zijn. Hartverwarmend zijn alle oproepen van mensen en bedrijven die willen helpen. Die hulp is hard nodig, liever vandaag dan morgen. 

 

Coronavirus: Bestel lokaal!

Bestel lokaal bij sociaal ondernemers in Rotterdam We zullen veel thuis zijn de komende periode. Dat is voor alle mensen en beroepen lastig. En met name voor kleine ondernemers. De verkoop loopt terug en er is weinig buffer om dat op te vangen. Onze Rotterdamse sociaal ondernemers, die fantastische producten en diensten leveren, hebben een dringende boodschap: koop bij ons in, we hebben je hard nodig!

 

Coronavirus: Een bericht van Annelies van der Vorm

Lieve mensen, 

 

Voor Goed maakt plaats voor nieuwe directeur

Sander de Iongh, huidig directeur van Voor Goed, doet medio 2020 een stapje terug om te genieten van zijn welverdiende pensioen. Daarom zoeken we iemand met een groot Rotterdams sociaal hart die deze rol kan vervullen.