Coronavirus: Een bericht van Annelies van der Vorm

Wat doet Voor Goed?

Rotterdam is populair en floreert, maar is ook een stad met veel armoede en hardnekkige werkloosheid. Wij zijn ervan overtuigd dat meer sociaal ondernemerschap hier een antwoord op is. Daarom werken we aan projecten die het sociaal ondernemen in onze stad verder aanjagen.

Meer over Voor Goed

Gepubliceerd op 16 maart 2020

Lieve mensen, 

Vandaag, het moment waarop ik dit schrijf, is de wereld op slot gegaan.

Het is vervreemdend en ook angstig. Het gevoel van onmacht is bij velen groot. Hoe gaan de komende maanden er uit zien, waar gaat de wereld heen, hoe lang gaat dit duren? Niemand durft zich te wagen aan een serieuze voorspelling.

Gelukkig laten de mensen zich van hun goede kant zien, overal starten initiatieven om elkaar te helpen. Via WhatsApp en websites wordt overal hulp aangeboden. De mensen van Voor Goed proberen te ondersteunen waar kan en coördineren zoveel als mogelijk.

De afgelopen weken waren we met veel nieuwe projecten gestart en konden we trots verkondigen dat Voor Goed heel goed bezig is. Alles is nu abrupt tot stilstand gekomen, maar in uitstel is bij ons geen afstel. Zodra het land weer enigszins normaal functioneert, gaan we met frisse zin en goede moed weer aan het werk.

Nu is het vooral van belang om zoveel mogelijk bedrijven en mensen te steunen, zodat zij de crisis overleven. Dus bij deze onze oproep om lokaal en sociaal boodschappen te doen. Voor alle sociale ondernemers kunt u terecht op de pagina ‘Goed Inkopen’ op onze website. 

En verder, blijf vooral gezond. Zorg goed voor jezelf en je medemensen, eet gevarieerd, slaap voldoende en ga naar buiten, en waardeer de kleine dingen in het leven.

Graag eindig ik met citaat van Nick Paton Walsh van CNN:

Our interlaced world may have helped this spread. But that connection will likely bring it to an end. And the isolation we all feel in the gap in-between will make us appreciate for once how close we have all been.

In de hoop elkaar weer snel te zien,
Wens ik een ieder heel veel sterkte en een goede gezondheid, 

Annelies van der Vorm
Voorzitter Raad Voor Goed