Actualiteiten

Actualiteiten

Met liveblogs, nieuwtjes, aankondigingen van evenementen, publicaties en opiniestukken kom je te weten hoe de wereld van sociaal ondernemerschap zich voortbeweegt en wat de actuele ontwikkelingen zijn in de transitie naar de betekenis economie.

  • Filteren:

  • Reset filter

  • prestatiecontract

Prestatie contract – The young digitals

Een beloning voor sociale impact, dat zou toch normaal moeten zijn? Voor Goed en SIFR zijn een pilot gestart rondom het prestatiecontract. In dit artikel gaan we in gesprek met Marc Pieterse van The Young Digitals. Zij zijn één van de zeven ondernemingen die als eerste het prestatiecontract hebben ondertekend! 

 
  • prestatiecontract

Prestatie contract werk

Niet financieren op inspanning, maar op impact! Prestatievergoeding voor wie Rotterdam écht verder helpt!  Werkloosheid is een van de grote uitdagingen in onze stad. De gemeente Rotterdam kan dat niet alleen oplossen. In Rotterdam is sociaal ondernemerschap sterk in ontwikkeling en gaat de komende jaren een cruciale rol spelen in het verhogen van de arbeidsparticipatie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Namens de Rotterdam Impact Coalitie, een samenwerkingsband om de stad socialer én duurzamer te maken, willen SIFR en Voor Goed samen met de gemeente een innoverend systeem ontwikkelen waarin sociale ondernemers worden beloond voor de impact die zij realiseren! 

 

Bakkie impact #8 Uitgesteld

Door de te verwachten maatregelen rondom evenementen hebben wij moeten besluiten Bakkie Impact #8 uit te stellen. Dat vinden we enorm jammer. Tijdens dit event draait het natuurlijk om het proeven en ervaren van producten gemaakt door sociale ondernemers. Dat willen we je graag in de perfecte setting laten doen. Die setting kunnen we nu niet langer garanderen. Maar, we komen terug met dit event in 2022. We hopen je dan alsnog te mogen verwelkomen. Zodra we een nieuwe datum hebben geprikt, zullen we je daar over informeren.  Bedankt voor je begrip en we hopen je bij ons volgende evenement terug te zien!

 

Bakkie Impact: Impact meten

Het is alweer tijd voor Bakkie Impact #7!Op dinsdag 26 oktober organiseren we deze editie langs de Kralingse Plas bij Fun Forest. Niet om in bomen te klauteren, maar om te spreken over impact meten.

 
  • Bakkie Impact

Bakkie impact: het financieren van je onderneming

Het is eindelijk zo ver! Op 8 september organiseren wij het eerste Bakkie Impact op locatie. Van 14:00 tot 16:30 ben je van harte welkom bij het Witte Paard.

 

Noodfonds helpt sociaal ondernemers de coronatijd door

Als Rotterdam volledig gerund zou worden door sociaal ondernemers, zag de stad er totaal anders uit. Socialer, duurzamer en toegankelijk voor iedereen.