Actualiteiten

Actualiteiten

Met liveblogs, nieuwtjes, aankondigingen van evenementen, publicaties en opiniestukken kom je te weten hoe de wereld van sociaal ondernemerschap zich voortbeweegt en wat de actuele ontwikkelingen zijn in de transitie naar de betekenis economie.

  • Filteren:

  • Reset filter

Carolien van Wersch nieuwe directeur Voor Goed

Voor Goed is erg blij om Carolien van Wersch te verwelkomen als de nieuwe directeur. Ze heeft meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van duurzaam en sociaal ondernemen. Zo was ze bij Nike verantwoordelijk voor de corporate social responsibility, hield ze zich als senior manager bij Ernst & Young bezig met sustainability en was ze zeven jaar lang board member bij Stichting Jarige Job. 

 
  • goedinkopen

Goed Inkopen uitgelicht: Plastic Whale

Er is één ding wat ik graag zou willen missen, en dat is plastic vissen!  

 
  • sociaal

Sociaal ondernemer bij Dragon’s Den

Thuishulp Rotterdam is een sociale onderneming die zich inzet voor ouderen. Ze bieden op een betrokken wijze verzorging, begeleiding, ondersteuning en gezelschap aan ouderen die verminderd zelfstandig of zelfredzaam zijn, maar verantwoord thuis willen blijven wonen. Bovendien spelen ze een belangrijke rol in het verminderen van de kwetsbaarheid, het isolement en de vereenzaming onder de ouderen in Rotterdam. De ''vriendelijke duizendpoten'', zoals ze hun thuishulp professionals noemen, ontlasten met al hun werkzaamheden ook de vaste mantelzorgers. 

 
  • goedinkopen

Goed Inkopen uitgelicht: Hotspot Hutspot

Van fysieke wijkrestaurants naar crisiscatering.nl  

 

Voor Goed Succes

Wil jij weten wat Voor Goed allemaal doet en heeft gedaan in de praktijk? Dan zit je hier goed. Dit is de Voor Goed successen pagina. Alle successen die hier worden benoemd doen wij natuurlijk niet alleen, maar samen met heel veel partners. Die willen we bedanken voor deze en toekomstige successen. We willen jullie hier bovendien mee laten zien dat er veel partijen zijn in Rotterdam die nu onze hulp harder dan ooit nodig hebben en dat we er nog lang niet zijn. Maar laten we focussen op de positieven dingen en de successen die we al wel bereikt hebben. Dit wordt regelmatig geüpdate. 

 
  • goedinkopen

Goed Inkopen uitgelicht: Buurman

Van (groeps)workshops op locatie naar doe-het-zelf bouwpakketten voor thuis