Voor Goed maakt plaats voor nieuwe directeur

Wat doet Voor Goed?

Rotterdam is populair en floreert, maar is ook een stad met veel armoede en hardnekkige werkloosheid. Wij zijn ervan overtuigd dat meer sociaal ondernemerschap hier een antwoord op is. Daarom werken we aan projecten die het sociaal ondernemen in onze stad verder aanjagen.

Meer over Voor Goed

Gepubliceerd op 11 februari 2020

Sander de Iongh, huidig directeur van Voor Goed, doet medio 2020 een stapje terug om te genieten van zijn welverdiende pensioen. Daarom zoeken we iemand met een groot Rotterdams sociaal hart die deze rol kan vervullen.

Bekende Rotterdammer

Sander de Iongh is een absolute bekende in het Rotterdamse. Hij heeft verschillende functies bekleed bij bekende Rotterdamse instituten als de Erasmus Universiteit, Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam en Rotterdam Partners. Zijn laatste avontuur is dat van directeur bij Stichting Voor Goed. Alhoewel hij nog boordevol energie zit is het naar eigen zeggen ”tijd dat een jonkie het overneemt”.

Sociaal en Rotterdams

Het is volgens Sander belangrijk dat zijn opvolger een groot Rotterdams sociaal hart heeft. Maar hij vindt het nog belangrijker dat hij of zij de juiste balans weet te vinden tussen het zakelijke en sociale. ”We merken dat er hier en daar nog wat frictie is tussen de twee kanten van het spectrum. Uiteindelijk is het doel om beide kanten bij elkaar te brengen om zo elkaar te versterken. Je moet van goede huize komen om dit op de juiste manier aan te pakken, maar het is volgens mij de leukste uitdaging die er is.” 

Vacature

De volledige functieomschrijving vind je hier. Reageren kan uiterlijk tot en met 25 februari. Wellicht verwelkomen we je binnenkort met een bakkie Heilige Boontjes koffie!

Kort interview 

Om een persoonlijker beeld te geven over deze vacature en over Voor Goed is er een kort interview gehouden met Sander de Iongh. Deze is hier te bekijken.