laatste kans op Eurovision goodies!

Wat doet Voor Goed?

Rotterdam is populair en floreert, maar is ook een stad met veel armoede en hardnekkige werkloosheid. Wij zijn ervan overtuigd dat meer sociaal ondernemerschap hier een antwoord op is. Daarom werken we aan projecten die het sociaal ondernemen in onze stad verder aanjagen.

Meer over Voor Goed

Gepubliceerd op 11 maart 2022

Scoor nu jouw Rotterdams gerecyclede Eurovisie Songfestival item in de final sale!

Goodies for Goodness, dé legacy webshop van het Songfestival, wordt binnenkort overgedragen. Daarom tot eind maart een final sale van alle gerecycelde items van het Eurovisie Songfestival. Jouw laatste kans om een echt uniek aandenken aan het Rotterdamse megaspektakel te bemachtigen! 

Goodies for Goodness

De Rotterdamse Highlight van 2021 was met stip het Eurovisie Songfestival. Het spektakel bracht muziek én kleur naar de stad. De mooiste citydressing, kleurrijke doeken ontworpen door kunstenaarsduo VollaersZwart, versierden Rotterdam. Tijdens de organisatie van het evenement heeft Rotterdam geprobeerd zo eerlijk mogelijk te werken, zoveel mogelijk materiaal te hergebruiken en zo min mogelijk afval te produceren. Dit leidde tot Goodies for Goodness; een webshop waarbij het maken van goodies niet alleen draait om geld verdienen, maar vooral om iets goeds doen voor de stad. Naast het hergebruiken van de stoffen, zijn er ook mensen uit een kwetsbare doelgroep aan het werk gezet. Een prachtige samenwerking tussen Host City Rotterdam, Voor Goed, Talentfabriek 010 en Ecogiving. Powered by Rotterdam. Make it Happen.  

 €2500 voor Beyond Bars

De kleurrijke citydressing van het Eurovisie Songfestival zijn verwerkt naar unieke picknickkleden, tassen, caps en vlaggenlijnen. Van ieder verkocht item is 30% apart gehouden voor een goed muzikaal doel in Rotterdam. Dit is de muziekstudio geworden van Heilige Boontjes; Beyond Bars. Deze week vond de overhandiging plaats van €2500! Jeroen Koster, producer van Beyond Bars, is blij met de schenking. “We zijn dankbaar voor dit mooie bedrag. Muziekstudio Beyond Bars geeft jongeren de ruimte muziek te maken die gaat over de realiteit op straat. Geen grensoverschrijdend en zaligmakende beelden zoals we kennen vanuit de mainstream. Het leven draait niet alleen om spullen, bling en meer geld.”

Goodies for Goodness stopt met de verkoop van Eurovisie Songfestival items, maar eindigt niet. Het bijzondere platform en gedachtegang gaan door via Ecogiving, een bedrijf gespecialiseerd in duurzame promogifts.

Tot eind maart kan je nog jouw unieke Songfestival item scoren in de finale sale via goodiesforgoodness.nl. Daarna wordt de webshop gevuld met andere duurzame items! 

Foto onderschrift: Overhandiging van de cheque 2500 euro aan Rodney van Heilige Boontjes, door Annemieke Host City, Gemeente Rotterdam, Precilla van Voor Goed, Jeroen Ecogiving en Barbara Talentfabriek010 in de Studio Beyond Bars. Foto door: Eric Fecken.