Ontdek de kracht van OPwerkers op goedaannemen010.nl

Wat doet Voor Goed?

Rotterdam is populair en floreert, maar is ook een stad met veel armoede en hardnekkige werkloosheid. Wij zijn ervan overtuigd dat meer sociaal ondernemerschap hier een antwoord op is. Daarom werken we aan projecten die het sociaal ondernemen in onze stad verder aanjagen.

Meer over Voor Goed

Gepubliceerd op 11 september 2023

Overal om ons heen zien we de gevolgen van personeelstekorten in diverse sectoren. Horecazaken zijn vaker dicht, pakketjes worden minder frequent gebracht en vacatures staan geruime tijd open. Is dat ook echt nodig? Een terechte vraag, zeker gezien het feit dat we weten dat er nog ruim 30.000 Rotterdammers zijn die niet aan het werk zijn. Deze groep werkzoekenden met Onbenut Arbeidspotentieel noemen wij OPwerkers. Hier ligt een grote kans voor het bedrijfsleven en daarvoor is er nu een tool die het Rotterdamse midden- en kleinbedrijf kan ondersteunen bij het aannemen van deze OPwerkers.

Het aannemen van OPwerkers kan van grote waarde zijn voor een bedrijf. Ze helpen bij het invullen van vacatures en zijn een bron van energie op de werkvloer. Met hun kwaliteiten dragen ze bij aan een betere werksfeer en productiviteit. En behalve dat het zakelijk slim is, is het ook een hele mooie manier om iemand een kans te geven en zo iets terug te doen voor de stad! Bedrijven kunnen met de tool die vandaag gelanceerd wordt passend advies krijgen om het proces te vergemakkelijken. De tool Goed Aannemen 010 helpt werkgevers bij het vinden, aannemen en begeleiden van een nieuwe werknemer.  

Het ontstaan van de Goed Aannemen010 tool
De Rotterdamse arbeidsmarkt is krapper dan ooit. Neem bijvoorbeeld de Rotterdamse haven, door het gigantische personeelstekort leiden veel bedrijven in deze sector omzetverlies. Uit cijfers van het UWV blijkt echter dat er in de regio Rijnmond 30.000 openstaande vacatures waren in het derde kwartaal van 2022 terwijl er ook 30.000 werklozen in beeld waren. In samenwerking met kennispartner THRIVE Institute werd onderzoek gedaan naar de behoefte van Rotterdamse ondernemers. 

De Goed Aannemen010 tool (Goedaannemen010.nl) slaat de brug tussen werkgevers en de weg naar mensen met een onbenut arbeidspotentieel, de OPwerkers.  Er zijn al tal van initiatieven, loketten en organisaties die werkgevers kunnen helpen en deze tool maakt de verschillende routes inzichtelijk. De tool  is onderdeel van het Mkb actieprogramma dat de gemeente Rotterdam samen met partners en ondernemers heeft gelanceerd in maart jl. Wethouder Simons zei tijdens de lancering van het actieplan over de tool: ‘Dit soort initiatieven helpen om door trial and error de dienstverlening voor de bedrijven en de Rotterdammers te verbeteren en versterken.’ 

Over Voor Goed Agency

Stichting Voor Goed is de aanjager van sociaal ondernemerschap in Rotterdam. Ze zijn er voor alle ondernemers die met maatschappelijke en sociale oplossingen bijdragen aan de complexe vraagstukken waar onze stad mee te maken krijgt. Voor Goed houdt zich bezig met het versterken en professionaliseren van het sociaal ondernemerschapsklimaat in Rotterdam door o.a. kennis- en netwerk events te organiseren, samenwerkingen aan te gaan met diverse partnerorganisaties in de stad en ondersteuning te bieden aan Rotterdamse MKB bedrijven die socialer willen ondernemen. Met als doel: van sociaal ondernemerschap de norm maken.