• Arbeidsparticipatie
  • Fair chain

EEN KRACHTIG KOPJE IMPACT MET SOCOCO

SOCOCO

Website

SOCOCO verbindt elke sociale schakel in de koffieketen, van verbouwers tot branders. Jouw koffiebeleving maakt de keten compleet

Alle schakels aan tafel is wat je proeft met SOCOCO koffie. In gelijkwaardigheid. SOCOCO maakt positieve impact en kleurt de wereld mooier. Samen, met elkaar.
SOCOCO is een Rotterdams koffiebedrijf met een collectieve en sociale missie. Sinds 2019 zijn wij gevestigd in de Kroon Rotterdam. In 2024 hebben wij ons impact verder uitgebreid naar het centrum van Rotterdam. De koffiebar op het Weena is een plek waar sociale initiatieven samenkomen en tevens onze grootste leerwerk locatie in Rotterdam.

Hoe maken zij impact?

Wij kiezen de beste specialty coffee rechtstreeks van onze koffieboeren. Voor een eerlijke prijs. Zo maken we sociale impact in de hele koffieketen. Van koffieplant tot koffiekopje en daar voorbij. SOCOCO is koffie met een zuiver verhaal.

In onze koffiebars bieden wij bovendien kansen voor Rotterdammers. Wij zetten mensen in hun kracht middels leerwerktrajecten en trainingen. Op leerwerklocaties gebruiken wij koffie als sociale verbinder. Achter de bar staan helpt mensen te groeien in zelfvertrouwen en creëert het eigenwaarde. Iedereen verdient een kans!

Hoe maak ik impact met mijn bedrijf als ik bij hen inkoop?

Het Social Coffee Collective (SOCOCO) werkt samen om collectief sociaal impact te maken. Koffieboeren krijgen een eerlijke prijs. Dat creëert namelijk een grote positieve impact, vooral nu de koffieproductie onder druk staat. Ruim 50% van onze koffieprijs blijft in het land van herkomst en daarmee maken we samen het verschil. Boeren kunnen o.a. beter inspelen op klimaatverandering, investeren in hun plantages en betere leefomstandigheden creëren.

Ook in Nederland gaan wij voor betere leefomstandigheden voor iedereen. Met SOCOCO draag jij bij aan Social Return (SROI). Middels onze leerwerktrajecten bevorderen wij de (re)integratie van ongezien talent naar de arbeidsmarkt.

Producten en/of diensten

SOCOCO kiest altijd voor de beste specialty coffee en een directe samenwerking met de koffieboer. Een eerlijke prijs is daarbij van groot belang. Dat is koffie met een zuiver verhaal.
Kies voor onze koffieboeren uit Guatemala of Uganda.

  • Specialty koffie. Keuze uit: HUEHUE, IXTA, Grand Lakes & CHIMI
  • Biologisch afbreekbare koffiecups
  • Verpakkingsvrije koffie in blik
  • Koffiemachines voor bedrijven

Bekijk ons koffieassortiment in de webshop of kom langs in één van onze koffiebars.
Daarnaast bieden wij leerwerktrajecten voor ongezien talent uit de regio Rijnmond.

alle locaties

SOCOCO Coffee
Schiemond 44B, 3024 EE Rotterdam

SOCOCO Coffee W70
Weena 100, 3012 CM Rotterdam

SOCOCO Coffee FIA
1e Industriestraat 1, 3133 EG Vlaardingen

SOCOCO Coffee Zuidplas
Raadhuisplein 1, 2914 KM Nieuwerkerk aan den IJssel 

SOCOCO Coffee ONS
ONS-gebouw Van Heekstraat 15, 3125 BN Schiedam

Interesse in een van de producten of diensten van deze impact ondernemer?

NEEM CONTACT OP

E-mailadres: info@sococo.coffee
Website:       sococo.coffee