Wat doet het WerkgeversServicepunt Rijnmond?

Het WerkgeversServicepunt Rijnmond (WSP Rijnmond) is het vaste aanspreekpunt voor ondernemers en werkgevers die mensen die zelf geen werk kunnen vinden aan een passende werkplek willen helpen. Zij noemen dit ook wel werkgevers met een sociaal hart. Het WSP is een samenwerking van gemeenten, UWV, kenniscentra en SW-bedrijven (sociale werkvoorziening). De krachten worden gebundeld om werkgevers zo goed mogelijk bij te staan bij personeelsvraagstukken.

Als werkgever kun je bij het WSP Rijnmond terecht voor informatie, advies en hulp bij werving van werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Denk aan informatie over de participatiewet, voorzieningen en financiële regelingen. 

Als je op zoek bent naar personeel kun je kosteloos hulp krijgen bij het werven en selecteren van personeel. Het WSP gelooft dat iedereen een talent heeft en kijkt naar wat kandidaten kunnen en maakt op basis daarvan een passende match. Hierdoor geven ze jongeren, 50-plussers, statushouders en mensen met een arbeidsbeperking weer een eerlijke kans op werk. Door middel van een proefplaatsing kun je iemand mee laten draaien en onderzoeken of de baan en de kandidaat bij elkaar passen. Ook biedt het WSP jobcoaching aan zodat de medewerker wordt begeleid tijdens het inwerken van een nieuwe baan. Binnen zo’n traject krijg je ook informatie over invulling van sociale voorwaarden als cao en Social Return. Over dit onderwerp vertellen we je graag meer in een ander artikel in deze kennisbank. 

Naast hulp bij het werven van personeel deelt het WSP ook kennis en ervaringen over sociaal ondernemen. Op de website van WSP Rijnmond zijn diverse praktijkvoorbeelden en initiatieven te vinden die een bijdrage leveren aan de arbeidsparticipatie van diverse doelgroepen. Een goed voorbeeld zijn Leerwerkakkoorden. Deze akkoorden zorgen ervoor zorgen dat studenten werk vinden nu hun opleiding, werkzoekenden met begeleiding een baan vinden en werknemers zich blijven ontwikkelen. 

Kijk voor meer informatie op https://wsprijnmond.nl/