Werving van nieuwe medewerkers

Voor Goed zet zich onder andere in voor ondernemers die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans geven. Of liever gezegd ondernemingen die het onbenut arbeidspotentieel benutten. Er zijn verschillende wegen om kandidaten uit deze (vaak kwetsbare) doelgroepen te werven: 

  • Het WSPR

Het Werkgevers Servicepunt Rijnmond (WSPR) is het gemeentelijke aanspreekpunt voor sociale werkgevers. Bij het WSPR worden mensen die geen werk kunnen vinden naar een werkplek toe geleidt. Het WSPR helpt sociale werkgever kosteloos met het selecteren en werven van werkgevers. 

Meer weten? https://www.rotterdam.nl/werken-leren/prestatie010/  

  • Rotterdam Inclusief

Rotterdam Inclusief is een gemeentelijke afdeling die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ondersteunt bij het aan het werk gaan of blijven. Dit doet Rotterdam Inclusief op hun eigen werklocaties, maar ook gedetacheerd bij opdrachtgevers. Bij interesse in de rol van opdrachtgever kan contact opgenomen met Rotterdam Inclusief.

Meer weten? https://www.rotterdam.nl/werken-leren/rotterdam-inclusief/

  • HalloWerk

HalloWerk is een matchingplatform dat werkgevers en werknemers aan elkaar verbindt.  HalloWerk is beschikbaar voor werkgevers in o.a. regio Rijnmond. Maak een account aan en krijg als werkgever toegang tot kandidaten die zijn ingeschreven. Bij interesse kan je de kandidaten meteen benaderen. 

Meer weten? https://hallo-werk.nl/werkgevers/ 

  • Het Jongerenloket

Het Jongerenloket is het loket voor Rotterdamse jongeren (18-26 jaar) voor onderwijs, zorg, schulden, inkomen en werk. Het Jongerenloket werk o.a. samen met externe trajectaanbieders die met deze jongeren werk en begeleiding aanbieden. 

Meer weten? https://www.rotterdam.nl/werken-leren/jongerenloket/ 

  • Sociaal ondernemers 

Er zijn veel sociale ondernemers te vinden die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar werk toe leiden met ontwikkeltrajecten of als bemiddelaar. Jouw werkplek zou zo’n plek kunnen zijn waar deze mensen naar toe geleid worden. 

Meer Weten? Zoekt contact met Voor Goed via info@voorgoedagency.nl.  

  • Het informele netwerk van medewerkers of buurthuizen

De kans is groot dat mensen met voorheen een afstand tot de arbeidsmarkt, mensen kennen in vergelijkbare omstandigheden. Dit zijn potentiële werknemers voor je sociale onderneming. Maak daarom gebruik van het informele netwerk van je werknemers om nieuwe kandidaten te werven. Of ga je de wijk in en zoek contact met buurt- of wijkhuizen. Zij kennen de mensen die bij hun komen en kunnen je wellicht direct in verbinding zetten met potentiële kandidaten.

  • MKB Werkoffensief

Dit is een gezamenlijk initiatief van bedrijfsleven, overheid en onderwijs. MKB Werkoffensief biedt een unieke dienstverlening voor het werven van personeel voor MKB-ondernemers in de regio Rotterdam Rijnmond.

Meer weten? Kijk op https://mkbwerkoffensief.nl/