Bakkie Impact: Impact meten op 18 oktober

Wat doet Voor Goed?

Rotterdam is populair en floreert, maar is ook een stad met veel armoede en hardnekkige werkloosheid. Wij zijn ervan overtuigd dat meer sociaal ondernemerschap hier een antwoord op is. Daarom werken we aan projecten die het sociaal ondernemen in onze stad verder aanjagen.

Meer over Voor Goed

Gepubliceerd op 28 september 2022

Dit Bakkie Impact vindt plaats in het Venture Café/CIC van 15:00 tot 17:00 met aansluitend een borrel tot 18:00.

Samen duiken we op 18 oktober in de wereld van Impact Meten. We bekijken de theorie én de praktijk. Dit doen we samen met Karen Maas, academisch directeur van het Erasmus Impact Centre en drie ontwikkelaars van Impact software.

Impact meten blijft relevant maar soms ook lastig. Juist daarom besteden wij hier opnieuw aandacht aan. Als sociaal ondernemer streef je twee doelen na: financiële gezondheid én een positieve maatschappelijke bijdrage. Het is belangrijk als sociaal ondernemer om te bepalen welke maatschappelijke impact/winst je met jouw onderneming wilt realiseren.

Een impact meting geeft antwoord op vragen als ‘bereik ik eigenlijk wel wat ik wil?’ of ‘hoe kan ik onze maatschappelijke meerwaarde nog groter maken’ of ‘veroorzaakt mijn onderneming misschien ook andere, onverwachte effecten?’. Dit zijn super relevante vragen waar echt een antwoord op moet komen, zodat je weet of je op de goede weg bent. Daarnaast kan het meten van impact ook motiverend zijn. Hoe gaaf is het om te weten dat je je doelen bereikt en dat je weet dat je echt een verschil maakt in de wereld? Bovendien kan dit helpen bij het vinden en/of aantrekken van (impact) investeerders. Ook zij willen graag inzicht hebben in de impact die jouw onderneming maakt. En ook een gemeente of een fonds waar je door gesteund wordt, kijkt naar beide rendementen.

Wil je meer weten over de ins- en outs van Impact Meten en leren hoe je in jouw organisatie aan de slag kunt hiermee? Kom dan langs op 18 oktober!

Het event is gratis maar je moet je wel aanmelden via onderstaande knop. 

{{cta(‘051701e3-dc61-4ff1-8ae8-8c433b95d9c8’)}}