Langs de stadskaart

Wat doet Voor Goed?

Rotterdam is populair en floreert, maar is ook een stad met veel armoede en hardnekkige werkloosheid. Wij zijn ervan overtuigd dat meer sociaal ondernemerschap hier een antwoord op is. Daarom werken we aan projecten die het sociaal ondernemen in onze stad verder aanjagen.

Meer over Voor Goed

Gepubliceerd op 14 juni 2023

In april 2023 lanceerden we de stadskaart voor impact ondernemen in Rotterdam. Deze stadskaart kan gebruikt worden om inzicht te krijgen in het aantal sociaal ondernemers in de stad, op welke impactgebieden zijn actief zijn en waar ze zich bevinden. Onze collega Marcel van Vliet fietste een impactvolle route met de digitale kaart op zak.

“Zomaar een zonnige dag in juni. Mijn vrouw en ik besloten de fiets te pakken om er eens lekker op uit te gaan. Elektrische fietsen, dat dan weer wel, maar dat zal de pret niet drukken. Spontaan komt bij mij het idee op om de Maatschappelijke Stadskaart van Rotterdam als uitgangspunt voor onze tocht te gebruiken. Het feit dat er ook leuke adresjes en mooie terrasjes op staan, maakt het voor ons als ‘zondagsfietsers’ extra interessant.

Koffie? Van huis naar het Eendrachtsplein is het niet zo ver. Zeker niet met een e-bike. Toevallig wist ik als ervaringsdeskundige dat de Heilige Boontjes een prima bakkie serveert omdat we met Voor Goed tot voor kort in hetzelfde pand gevestigd waren.

Ons tweede doel is het terras van de Boss Kitchen van Fun Forest aan de Kralingse Plas om even lekker te snacken, zoals zij dit zelf noemen. Helemaal in de gedachte van de Stadskaart werken zij zo veel mogelijk met verse, biologische en fairtrade producten.

Na het snacken en de dorstig makende fietstocht erna werd het tijd voor een alcoholische versnapering, tenminste voor mij. Gelukkig staan er voor mijn vrouw ook een aantal nul-punt-nulletjes op de kaart. Op naar het terras van de ‘Waterfront Gastropub’ van de Stadshaven Brouwerij in het Rotterdamse Merwe-Vierhavengebied, de voormalige Fruit Werf, een plek die wat mij betreft allang de hotspot van Rotterdam is. Al was het alleen maar omdat ik als Rotterdams schoffie daar menig banaantje heb weten te snaaien.

De terugweg verliep minder voorspoedig dan gedacht, of het nu aan de twee ‘Great White’s’ van de Stadshaven Brouwerij lag, of ergens anders aan, we zullen het waarschijnlijk nooit weten. Tijd om te koken was er in ieder geval niet meer.

Even snel op de stadskaart gekeken voor een goed adresje. Laten we nu via een partner van Bay Leaf Vegan foods, Pizzeria San Antonio, een heerlijke vegan pizza kunnen scoren. En nog dicht bij huis ook.

Nadat we de pizza’s weggewerkt hadden, lekker uitbuiken op de bank, terugkijkend op een geslaagde fietstocht langs veel moois dat de stadskaart te bieden heeft. Moet je ook eens doen…..”