Oranje Voor Goed: Lunch Bunch x Stichting Jeugdactiviteiten Oud-Mathenesse

Wat doet Voor Goed?

Rotterdam is populair en floreert, maar is ook een stad met veel armoede en hardnekkige werkloosheid. Wij zijn ervan overtuigd dat meer sociaal ondernemerschap hier een antwoord op is. Daarom werken we aan projecten die het sociaal ondernemen in onze stad verder aanjagen.

Meer over Voor Goed

Gepubliceerd op 26 april 2023

In aanloop naar Koningsdag 2023 in Rotterdam iets terugdoen voor de stad en bijdragen aan kansengelijkheid voor Rotterdamse kinderen? Daar zeiden deze ondernemers volmondig JA tegen onder de noemer ‘Oranje Voor Goed’. Lees het verhaal van Lunch Bunch.

Lunch Bunch is een sympathieke lunchcateraar in de Van Nelle Fabriek en sinds kort ook in Feyenoord. De oprichter is sociaal ondernemer Robin Achterkamp (38) en tevens winnaar LEF Prijs 2022. Daarnaast is Robin een voorvechter van bewustzijn voor mentale gezondheid.

De inspiratie achter Lunch Bunch is een persoonlijke. Tien jaar geleden was het leven zo zwaar, dat Robin letterlijk op het punt stond uit het leven te stappen. Al sinds zijn  puberteit kampte hij met depressies. Gelukkig kreeg Robin net op tijd de juiste hulp. Die ervaring is nu de grote missie én drive achter Lunch Bunch en haar medewerkers.  Robin neemt zoveel mogelijk mensen betaald aan met onontdekt arbeidspotentieel.  Iedere dag maken ze heerlijke lokaal geproduceerde duurzame bedrijfslunches. Wat Robin vooral doet is zijn mensen coachen in hun zoektocht naar geluk en zelfacceptatie. 

“Wij nemen geen mensen aan om lunches te maken. 
Wij maken lunches om mensen aan te nemen.” 

Robin Achterkamp, Oprichter Lunch Bunch 

De Oranje Voor Goed match made in heaven
In de ontdekkingstocht naar een kleinschalig sociaal initiatief in de buurt van de Van Nelle Fabriek koppelde Voor Goed Aanjager Michèle Robin aan Benjamin Sabotinov (21) van Stichting Jeugdactiviteiten Oud-Mathenesse.

Al op 12-jarige leeftijd diende Benjamin zijn eerste bewonersinitiatief in om zijn wijk leuker  en leefbaarder te maken voor de jeugd. Hij miste een levendige wijk waar ook meer te  doen was voor jongeren en besloot zelf de mouwen op te stropen. De Stichting Jeugdactiviteiten Oud-Mathenesse is opgericht vanuit de behoefte aan een vaste plek waar jongens en meisjes tussen de 5 en 19 jaar in Oud-Mathenesse kunnen binnenlopen en/of kunnen deelnemen aan activiteiten. Wat begon met kleine projecten zoals een 5 mei-feest of buurtbarbecue is inmiddels uitgegroeid naar een eigen buurthuis aan het  Pinasplein. Meer dan 200 kinderen en jongeren komen bij Benjamin over de vloer. Ook hun ouders, opa’s en oma’s sluiten dikwijls gezellig aan. Benjamin organiseert van alles  voor zijn buren. Van Sinterklaas tot kerst en Koningsdag en filmavondjes. Daarnaast helpt hij met zijn sociaal initiatief kinderen ook met hun huiswerk, organiseert hij kooklessen en maakt hij samen met hen ‘doelentrajecten’. Om te ontdekken waar ze nu staan, waar ze van dromen en hoe ze daar kunnen komen.

Broodje WieWillemNiet
Speciaal voor Oranje Voor Goed kwam het team van LunchBunch op het creatieve idee van een broodje WieWillemNiet. Koning Willem-Alexander schijnt een liefhebber te zijn  van een Hollands bal gehakt. Uiteraard royaal aangevuld met een pittige Argentijnse  chimichurriesaus.
Wees eerlijk, WieWillemNiet..

Het leuke aan deze match is dat niet alleen 10% van de winst van het Broodje  WieWillemNiet naar de jeugdactiviteiten van Benjamin en zijn stichting gaan, maar dat het  ook op de langere termijn nog wel eens een duurzame match made in heaven zou kunnen zijn tussen de initiatieven van deze twee mannen.

Wil jij ook meedoen voor Goed?
Kom meer te weten over Stichting Jeugdactiviteiten en kijk waar je hen bij kunt helpen, neem contact op door te bellen naar 0640064083

Bestel je bedrijfslunch voortaan bij Lunch Bunch of misschien wil je binnenkort zelf aan de slag bij hen in de keuken?
Bel naar 010 – 763 42 73 of stuur een mailtje naar info@lunchbunch.nl

Dat is lekker voor jou en goed voor Rotterdam!