RIKX: impact maken in een nieuw jasje

Wat doet Voor Goed?

Rotterdam is populair en floreert, maar is ook een stad met veel armoede en hardnekkige werkloosheid. Wij zijn ervan overtuigd dat meer sociaal ondernemerschap hier een antwoord op is. Daarom werken we aan projecten die het sociaal ondernemen in onze stad verder aanjagen.

Meer over Voor Goed

Gepubliceerd op 25 augustus 2020

Hoewel de intenties altijd goed zijn is het voor veel bedrijven in Rotterdam soms een uitdaging om voor 100% aan de SROI-verplichting te voldoen. Dit gaat voor die bedrijven vaak ten koste van de bedrijfsvoering en de potentiële impact die gemaakt kan worden. Daarom is gemeente Rotterdam in samenwerking met het Werkgeversservicepunt Rijnmond (WSPR) en Rebel Group een pilot gestart om bedrijven met een SROI-verplichting effectiever en gemakkelijker impact te kunnen laten maken. Dit kan met RIKX, wat staat voor Rotterdam Impact Keys. 

RIKX is impact uitgedrukt in geld. Een RIKX is 28 euro waard. Op het platform van de RIKX staan projecten van diverse sociaal ondernemers die met RIKX’en gefinancierd kunnen worden. Als aanvulling op de huidige activiteiten van bedrijven om te voldoen aan de SROI-verplichting kunnen RIKX’en worden gekocht van sociaal ondernemers. Zij kunnen op hun beurt met dat geld hun projecten realiseren. Het is voor hen een ideaal alternatief voor een subsidie. Voor bedrijven met een SROI-verplichting betekent het maximale impact met minimale inspanning. 

Meer weten of over hoe het werkt? Download dan hier de flyer. Je kunt de deelnemende sociaal ondernemers en hun projecten vinden op de website. Daar kun je als bedrijf ook een RIKX-code aanvragen om zelf RIKX’en mee te kunnen kopen.