Sociaal ondernemer bij Dragon’s Den

Wat doet Voor Goed?

Rotterdam is populair en floreert, maar is ook een stad met veel armoede en hardnekkige werkloosheid. Wij zijn ervan overtuigd dat meer sociaal ondernemerschap hier een antwoord op is. Daarom werken we aan projecten die het sociaal ondernemen in onze stad verder aanjagen.

Meer over Voor Goed

Gepubliceerd op 14 mei 2020

Thuishulp Rotterdam is een sociale onderneming die zich inzet voor ouderen. Ze bieden op een betrokken wijze verzorging, begeleiding, ondersteuning en gezelschap aan ouderen die verminderd zelfstandig of zelfredzaam zijn, maar verantwoord thuis willen blijven wonen. Bovendien spelen ze een belangrijke rol in het verminderen van de kwetsbaarheid, het isolement en de vereenzaming onder de ouderen in Rotterdam. De ”vriendelijke duizendpoten”, zoals ze hun thuishulp professionals noemen, ontlasten met al hun werkzaamheden ook de vaste mantelzorgers. 

Jan-Willem Hoogeweegen is directeur van de organisatie en was zelf pas geleden op TV te zien met zijn pitch bij het programma ”Dragon’s Den” van WNL, en met succes. Hij wist maar liefst drie investeerders aan zich te binden! ”Het is na de uitzending een gekkenhuis geweest. Ik ben overladen met positieve reacties en berichten. Ik ben heel blij dat het zo goed geland is bij het publiek. Het is ontzettend belangrijk om zoveel mogelijk ouderen en hun mantelzorgers te kunnen ondersteunen, juist in een tijd als deze.

Ook Jan-Willem voelde het effect van de coronacrisis: ”Zeker in het begin kregen we veel telefoontjes van klanten die voor de komende tijd hun thuishulp niet meer wilden laten komen. Een terechte zorg natuurlijk, maar dat was toen men nog dacht dat de crisis maar een paar weken zou aanhouden. Toen het zeker was dat we nog wel even in deze situatie zouden zitten merkten we dat steeds meer mensen toch weer gingen bellen. Uiteraard nemen we daarbij alle maatregelen van het RIVM in acht.

Doorverwijzers, zoals praktijkondersteuners van de huisartsen weten ons al veelvuldig te vinden. Ze weten dat de cliĆ«nt dan in goede handen is. We hopen natuurlijk met het succes van Dragon’s Den nog meer klanten aan ons te binden. Het is namelijk onze missie om zoveel mogelijk ouderen te voorzien van een thuishulp die tegelijkertijd een luisterend oor is. We begrijpen dat mensen nu huiverig zijn, maar ook weten we dat de nood hoog is in Rotterdam. Persoonlijk contact is key om eenzaamheid tegen te gaan. Dus als u iemand kent die wel wat hulp, zorg of een luisterend oor kan gebruiken, neem dan contact met ons op. Onze medewerkers staan voor u klaar.” 

Je kan meer informatie vinden over Thuishulp Rotterdam via de website https://www.thuishulprotterdam.nl/ of door contact op te nemen met Jan-Willem via jan-willem@thuishulprotterdam.nl of 010-3020160.