Support your social local!

Wat doet Voor Goed?

Rotterdam is populair en floreert, maar is ook een stad met veel armoede en hardnekkige werkloosheid. Wij zijn ervan overtuigd dat meer sociaal ondernemerschap hier een antwoord op is. Daarom werken we aan projecten die het sociaal ondernemen in onze stad verder aanjagen.

Meer over Voor Goed

Gepubliceerd op 10 november 2020

(Sociaal) ondernemers hebben enorm te lijden onder de huidige coronacrisis. In de horeca- en evenementen sector vallen de hardste klappen. En hoewel men met enorm creatieve oplossingen komt, staat het water aan de lippen. Daarom staan wij in dit artikel stil bij de dingen die jij kunt doen om deze ondernemers te helpen! 

Hotspot Hutspot

Via de (fysieke) hotspots van Hotspot Hutspot versterken ze de economische en maatschappelijke deelname van kwetsbare groepen. Normaalgesproken door op locatie betaalbare maaltijden van restaurantkwaliteit te maken door deze kwetsbare groepen. Op dit moment bezorgen ze zeven dagen per week gezonde maaltijden via crisiscatering.nl

Wat kan jij doen? 

Door een maaltijd te bestellen en daarbij ook een uitgesteld etentje te kopen voor €6,50 zorg je ervoor dat Hotspot Hutspot eten kan verzorgen voor de meest kwetsbaren in de maatschappij. De mensen die op dit moment zonder eten zitten. Bestel nu voor slechts €15,- via crisiscatering.nl  

Fröbel

Fröbel is een sociale horeca-onderneming waar de lekkerste taarten, lunches en ander heerlijks door mensen met een verstandelijke beperking wordt bereid. Bij Fröbel houden ze wel van een uitdaging; voor een bijzondere cateringklus of een speciaal verzoek draaien ze de hand niet om. 

Wat kan jij doen

Nu je Fröbel niet kunt bezoeken, de fysieke locaties zijn dicht door de coronamaatregelen, kun je ze natuurlijk wel op een andere manier helpen. Zo zijn ze een donatie-actie gestart om de komende maanden de vaste lasten te kunnen betalen en zodra het weer kan, vol frisse moed weer open te gaan. Jouw donatie helpt ze verder en kan ook omgezet worden in een tegoedbon.

Floating Farm

Lockdown of niet, de koeien blijven melk geven. En daar wordt bij de Floating Farm heerlijke yoghurt, boter, karnemelk of hangop van gemaakt. En de kippen leggen nog steeds eieren. Die ingrediënten vormen natuurlijk de basis voor heerlijke taarten en cakes. Tijdens de vorige lockdown in het voorjaar, gingen we allemaal bakken. Doe je dat dit keer weer? Geef je dan op voor de bakwedstrijd van Floating Farm!

Wat kan jij doen? 

Floating Farm is op zoek naar het lekkerste recept, waar op z’n minst twee ingredienten in zitten die op de boerderij geproduceerd worden. In twee rondes wordt de lekkerste taart van Rotterdam gekozen. Het spektakelstuk van de winnaar zal in de winkel verkocht gaan worden. Dus bakkers klaar? Bakken maar! Je kunt je tot 3 november aanmelden via info@floatingfarm.nl 

Bakkerswerkplaats 

De Bakkerswerkplaats bakt samen met een divers team heerlijke broden. Die moeten natuurlijk wel de weg naar jouw bord weten te vinden. Nu veel van de verkooppunten van de werkplaats zijn weggevallen, zijn zij op zoek naar Broodbroeders

Wat kan jij doen? 

Als Broodbroeder help jij de Bakkerswerkplaats door broden rond te brengen naar hen die slecht te been zijn, of ben je het afhaalpunt voor vers brood bij jou in de wijk. Je kunt je inzetten als individu, maar ook als winkel of werkplaats. En er staat ook iets tegenover; je ontvangt wekelijks 8 broden. Ben je een afhaalpunt, dan wordt je ook vermeld op de website! Meld je nu aan via broodnodig@bakkerswerkplaats.nl 

Tafel van Zeven

De Tafel van Zeven staat voor catering met een verhaal. Zij maken heerlijke lunches, diners en borrelhapjes samen met gemotiveerde mensen die bij hen een opleidingstraject volgen. Dat zijn mensen uit alle windstreken, en die diversiteit zie en proef je terug in het menu. 

Wat kan jij doen? 

Nu de wereld even op slot is, zijn grote diners natuurlijk niet meer vanzelfsprekend. Maar De Tafel van Zeven kan wel voorzien in lunchpakketjes of warme maaltijden die individueel verpakt geleverd kunnen worden in heel Rotterdam. Coronaproof genieten kan dus nog steeds! Vraag via info@tafelvanzeven.nl naar de mogelijkheden. 

Rotterdamse Munt

Rotterdamse Munt is een eetbare oase midden in de stad met een mooie missie; de stad groener en daarmee gezonder te maken. Dat doen ze op verschillende manier. 

Wat kan jij doen? 

De tuin is open voor plukkers en knippers met een pluk- of knipkaart. Hiermee kun je de tuin verkennen en zelf lekkere kruiden of bloemen verzamelen. Ook is de keuken geopend voor afhaalgerechten. Kun je even het huis niet uit? De kruiden en theeen van Rotterdamse Munt zijn ook te bestellen via de eigen webshop of Rechtstreex. 

Rotterdamse Munt is nog open voor teamdagen op veilige afstand. Met het PlukR programma kunnen ze je bovendien helpen je werkplek te vergroenen door een eigen pluktuin aan te leggen. Kortom, genoeg geurige manieren om wat meer groen in je dagelijkse doen te brengen!