Sweet goodbyes: Michiel van Keulen

Wat doet Voor Goed?

Rotterdam is populair en floreert, maar is ook een stad met veel armoede en hardnekkige werkloosheid. Wij zijn ervan overtuigd dat meer sociaal ondernemerschap hier een antwoord op is. Daarom werken we aan projecten die het sociaal ondernemen in onze stad verder aanjagen.

Meer over Voor Goed

Gepubliceerd op 30 maart 2023

Afgelopen maand namen wij afscheid van Michiel van Keulen, ‘Voor Goeder’ van het eerste uur. Michiel was sinds januari 2019 betrokken, kort nadat bekend werd dat Voor Goed zou worden opgericht. Hij stak direct zijn vinger op toen bleek dat er twee ambtenaren uit de gemeente gedetacheerd zouden worden.

Michiel: “Ik werkte bij de gemeente al enige tijd op het onderwerp publiek private samenwerking om de stad mooier te maken. Dit leek me een uitgelezen kans om uit ‘de torens’ te stappen en echt in & voor de stad te gaan werken.”

We vroegen Michiel hoe hij terugkijkt op de jaren bij Voor Goed en welke momenten hem het meest zijn bijgebleven. Michiel: “Ik kijk met ontzettend veel plezier terug. In de afgelopen jaren zijn er mooie stappen gezet. De start op de 1e Middellandstraat, waar ook Thrive later introk. De zoektocht met een klein en beginnend team naar het bestaansrecht van Voor Goed. Welke focus gaan we aanbrengen? En ieder jaar weer een ander thema. De professionele groei als organisatie, maar ook mijn persoonlijke ontwikkeling daarbij. De wereld van werken bij Voor Goed en werken bij de gemeente kent hele andere dynamiek. Soms wat confronterend, maar uiteindelijk erg leerzaam.”

Gelukkig hoeven we Michiel niet helemaal te missen, hij blijft vanuit de gemeente betrokken. Michiel: “De afgelopen vier jaar heb ik mogen ervaren dat sociaal of impact ondernemen niet op zichzelf staat, maar onderdeel is van de noodzakelijke verandering van de economie. Een verandering die al in gang is gezet. Ik zie kansen voor de gemeente om hier maatschappelijk voordeel uit te halen. Dus voor de Rotterdammers die drempels ervaren om volwaardig aan de samenleving mee te doen. De gemeente moet hier beter op worden ingericht en daar ga ik me mee bezig houden. Maar dat is alleen succesvol als we luisteren naar de geluiden uit de stad en daarom blijf ik zeker bij Voor Goed betrokken.”

Het werd een gezellige middag waar niet alleen de glazen maar ook de jeu de boules ballen veelvuldig hebben geklonken. Proost Michiel, dat je maar veel mag blijven betekenen voor Rotterdam! 💚

{% module_block module “widget_1680171241181” %}{% module_attribute “label” %}Image Slider{% end_module_attribute %}{% module_attribute “path” %}@hubspot/image_slider_gallery{% end_module_attribute %}{% module_attribute “module_id” %}98459521332{% end_module_attribute %}{% module_attribute “schema_version” %}2{% end_module_attribute %}{% module_attribute “tag” %}module{% end_module_attribute %}{% module_attribute “no_wrapper” %}false{% end_module_attribute %}{% module_attribute “slides” %}[{“img”:{“src”:”https://4968514.fs1.hubspotusercontent-na1.net/hubfs/4968514/Afscheid%20Michiel%20bij%20Mooie%20Boule.jpg”,”alt”:”Afscheidsuitje voor Michiel bij Mooie Boules”,”width”:1600,”height”:1200},”caption”:”Michiel’s afscheidsuitje bij Mooie Boules”}]{% end_module_attribute %}{% module_attribute “css” %}{}{% end_module_attribute %}{% module_attribute “child_css” %}{}{% end_module_attribute %}{% end_module_block %}