Dus jij wilt misschien gekoppeld worden aan een onderneming met een maatschappelijke missie?

Rechtstreex

Rechtstreex

Community Plastics

Community Plastics

Geja Groep

Geja Groep

Buurman

Buurman

Fairf

Fairf

Green Star

Green Star

Het Gemaal

Het Gemaal

Iets ‘goeds’ doen voor de maatschappij kan véél laagdrempeliger dan de meeste bedrijven denken. Zelfs als je producten inkoopt bij een bedrijf met een maatschappelijke missie, draag je jouw steentje al bij. Zo simpel kan het zijn. Maar omdat elk bedrijf anders is, er zoveel verschillende mogelijkheden zijn en het steunen ook bij je bedrijfsvoering moet passen, kan je er makkelijk in verdwalen. En dat weerhoudt je om er iets mee te doen. Wij zijn er daarom om je te helpen.

1. JIJ hebt de wens, wij maken jouw wens concreet

Het simpelste voorbeeld van sociaal ondernemerschap is misschien wel ‘duurzaam’ producten inkopen of bedrijfsafval recyclen tot een compleet nieuw product.

Maar er is veel meer dat je kunt doen. Misschien kun je wel werknemers in een bedrijf opleiden, op afstand voor je laten werken of met jouw kennis, producten of diensten ondersteuning bieden.
Een simpel gesprek met jou, zorgt bij ons al voor zoveel verschillende inzichten dat we je direct allerlei mogelijkheden kunnen teruggeven. Jij hebt de wens en door een gesprek met jou, maken wij jouw wens concreet.  

2. Jouw bedrijf koppelen aan de juiste onderneming

Ondernemingen met een maatschappelijke missie staan te springen om jouw hulp. Als we samen in kaart hebben gebracht hoe jouw bedrijf een onderneming kan ondersteunen, brengen wij de dialoog op gang.

We koppelen je met de impact onderneming en samen gaan jullie in gesprek over jullie eventuele toekomstige samenwerking. De impact onderneming leert jou, jouw bedrijf en jouw diensten/producten beter kennen. Door de introductie die we hebben gemaakt is het vaak al duidelijk welke meerwaarde jouw bedrijf kan bieden. Maar een onderneming met een maatschappelijke missie steunen kan op 1001 manieren, van laagdrempelig tot heel uitgebreid. 

3. Jouw bijdrage: een voordeel voor de maatschappij en ook voor jou

Met jouw bijdrage doe je ‘iets goeds’ voor de maatschappij. Het zorgt er daarnaast ook voor dat je bedrijf een stuk relevanter wordt:

  • Werkzoekenden vinden jouw bedrijf interessanter om voor te werken en daarnaast behoud je personeel ook een stuk makkelijker. 
  • Door ‘social return’ kun je meedoen met meer aanbestedingen.
  • Bedrijven en organisaties willen eerder met je samenwerken omdat je ‘iets goeds’ doet en daarom kopen klanten ook eerder jouw producten of diensten. 
  • Je maakt makkelijker aanspraak op steun en subsidies van de overheid.
  • Je kan marktaandeel (terug) winnen en je reputatie verbeteren. 

In de loop der jaren zal je bedrijf waarschijnlijk groeien, je kan andere diensten of producten aan gaan bieden en je bedrijfsvoering kan veranderen. Als dat gebeurt, kan het zijn dat de samenwerking niet meer past. Omdat er tal van mogelijkheden zijn, is er altijd een onderneming die wel bij je past. Maar het belangrijkste is dat je er eerst mee begint!

Koop nu je producten of diensten verantwoord in bij:

VerdraaidGoed

Een tweede leven voor restmaterialen

 

Fröbel

Een veelzijdige sociale onderneming

 

Textielmakers

Klantspecifieke textiele producten met sociale impact

 

SDW Beheergroep

SDW Werkt!

 

Cycloon Post en Fietskoeriers

De groene en sociale bezorgexpert

 

The Young Digitals

Social return met The Young Digitals

 

Samenwerken met een sociaal ondernemer?

Laat je gegevens achter, we nemen contact met je op.

Contactformulier